E-okul giriş VBS veli bilgilendirme sistemi karne notları / 2016 Takdir teşekkür hesaplama

Düzenleyen:
E-okul giriş VBS veli bilgilendirme sistemi karne notları / 2016 Takdir teşekkür hesaplama

EĞİTİM Haberleri

E okul, e okul karne notu, e okul giriş, E Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenci karne notlarını öğrenin... Okulların kapanmasına az bir süre kala E-Okul (VBS) veli bilgilendirme sistemi paneline sınav sonuçları yüklenmeye başladı.

E okul, e okul karne notu, e okul giriş, E Okul VBS Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenci karne notlarını öğrenin... Okulların kapanmasına az bir süre kala E-Okul (VBS) veli bilgilendirme sistemi paneline sınav sonuçları yüklenmeye başladı.  Öğrenciler ve veliler büyük bir merak içinde karne notlarının açıklanmasını bekliyor. Bu sebeple öğrenciler ve veliler okul.meb.gov.tr adresine akın etti. E-Okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında oluşturulmuştur. Sistem iki ana kol ile birlikte işlemektedir. Bu kollar E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’dir.  E-okul sistemini kullanabilmek için yapmanız gereken şey giriş şifresine sahip olmaktır. 2016 yılının 2. döneminin de bitmesiyle birlikte öğrencileri karne heyecanı sardı. Karne notları okulun son günü beklenmeden E-okul sistemi üzerinden öğrenilebiliyor..

2016 - 2017'DE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

17 Haziran 2016 Cuma günü itibari ile 2016-2017 öğretim yılı geride kalacak. 
2016-2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül 2016'da başlayacak
 

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız. Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler; E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolaydır. İlk olarak yapmanız gereken E-Okul sayfasına ulaşmaktır. Daha sonra öğrenciye ait T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını ilgili alanlara yazınız. Sayfa üzerindeki güvenlik kodunu da ilgili boşluğa yazıp, girişinizi yapınız. Açılacak olan sayfadan öğrenciye ait kimlik bilgilerini doğrulayarak sisteme girişinizi tamamlayabilirsiniz.

E-Okul ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul öğrenci girişi yapmak ve uygulamasını kullanmak için ilk olarak aşağıda bulunan e okul giriş linkine tıklamanız gerekir. Daha sonra açılacak olan sayfada  bulunan yerlere sizden istenen iki bilgiyi girmeniz gerekir. Bu bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ile yine öğrencinin öğrenci numarasıdır. Bu bilgilere sahipseniz ilgili alana girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra artık velisi olduğunuz öğrenci hakkında devamsızlık bilgisine ulaşabilirsiniz. Bunun yanında ulaşabileceğiniz bir diğer bilgi ise E-Okul öğrenci notları öğrenme işlemidir. E-Okul öğrenci giriş sayfasına ulaştıktan sonra sistem bu bilgileri size sunmaktadır.

E-OKUL ÜZERİNDEN HANGİ BİLGİLER ÖĞRENİLİR?

- Devamsızlık durumu

- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HAKKINDA TÜM DETAYLAR

E-Okul Ders Programı : E-okul ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı ,

Devamsızlık Bilgileri : 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar ,

Öğrenci Okul No : Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir .

E-Okul Giriş : e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret edebilirsiniz

E-Kayıt : Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınavsız öğrenci ortaöğretim kurumları ekayıt işlemleri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .

E-Okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...