HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

TEOG ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TEOG ile ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları
Meb, TEOG, , Haber

EĞİTİM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğreti̇me Geçi̇ş (TEOG) sınavı ile ilgili tercih işlemleri, kontenjan tabloları ve yerleştirmeler gibi konularda merak edilen 44 soruyu yanıtladı.

MEB'in resmi internet sayfası "www.meb.gov.tr" den yayımlanan "TEOG'la ilgili sıkça sorulan sorular ve cevapları" başlıklı bölümde, TEOG'da tercih yapacak adaylar için yerleştirme puanlarının 29 Haziran'da açıklanacağı, yerleştirme işlemleri için tercihlerin 15-25 Temmuz tarihlerinde alınacağı ve adayların 25 tercih hakkı bulunduğu hatırlatıldı.

Adayların sıkça sorduğu ve bakanlığın internet sitesi üzerinden yanıtladığı sorular arasında okulların kontenjan tablolarının ne zaman, hangi adresten ilan edileceği, yetenek sınavında başarılı öğrencilerin kayıt işlemleri, yerleştirme işlemleri için evden bireysel olarak tercih yapmak isteyen öğrencilerin izleyeceği yol ile tercih listeleri oluşturulurken nelere dikkat edileceği ve tercih yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin nasıl yapılacağı da bulunuyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...