Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM 2016 LYS soru ve cevapları TIKLA (ÖSYM giriş ekranı, puan hesaplama)

Düzenleyen:
ÖSYM 2016 LYS soru ve cevapları TIKLA (ÖSYM giriş ekranı, puan hesaplama)

EĞİTİM Haberleri

LYS maratonu bugün yapılan son sınav ile birlikte sona erdi. Sınavdan çıkan üniversite adaylarının merakla beklediği sınav soru ve cevapları açıklandı. Sınava giren öğrenciler LYS soru ve cevap anahtarının açıklanması ile birlikte puanlarını hesaplayacak.

LYS sınav soru ve cevapları açıklandı. LYS maratonu bugün yapılan son sınav ile birlikte sona erdi. Sınavdan çıkan üniversite adaylarının merakla beklediği sınav soru ve cevapları açıklandı. ÖSYM'den ise cevap anahtarının 16:30 açıklanacağını ilan etmişti.  ÖSYM’den yapılan açıklamada LYS 2 Fen Bilimleri sınavı,  LYS 5 yabancı dil sınavı ve LYS 3 Edebiyat Coğrafya sınavının soru ve cevapları 26 Haziran 2016 tarihinde saat 16,30’da açıklandı. Sonuçlar sadece ÖSYM’nin resmi internet sitesi osym.gov.tr adresinde yayınlandı.

LYS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLA

Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) bugün yapıldı.LYS-3'ün sona ermesiyle bu yılın LYS maratonu sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 857 bin 32 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, adaylar Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı.

LYS SORULARI ÖSYM SİTESİNDE

18-19 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LYS soruları ve cevapları 19 Haziran tarihinde açıklanmıştı. 25-26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan LYS sınavının sorularının ise bugün 14.30'da erişime açılması bekleniyor.  LYS 2016'nın en önemli testi LYS Fen Bilimleri soruları ve cevapları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden açıklanıyor. Adaylar LYS 2016 fen bilimleri, edebiyat ve yabancı dil soruları ve cevaplarına ÖSYM'nin sitesinden ulaşabilirler. Adaylar 2016 LYS Fen Bilimleri soruları ve cevap anahtarını puan hesaplama işlemlerini gerçekleştirmek için merak ediyor.


İlk sınav saat 10.00'da
 
LYS-2, bugün sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. Fizik, kimya ve biyoloji sorularının yer alacağı testlerde, 30'ar soru bulunacak ve adaylara 45'er dakika cevaplama süresi verilecek.
 
Yine aynı gün yapılacak LYS-5 yabancı dil sınavı ise saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda adaylara 120 dakika verilecek. 80 sorunun yer alacağı LYS-5, Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek. Yabancı dil sınavında her dil için ayrı bir soru kitapçığı bulunacak. Sınavda adaya, LYS başvurusunda bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecek.
 
26 Haziran Pazar günü yapılacak LYS-3 ise sabah saat 10.00'da başlayacak, tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56 soru için 85 dakika, Coğrafya-1 testinde ise 24 soru için 35 dakika cevaplama süresi verilecek.
 

TERCİHLER 26 TEMMUZ-2 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar LYS tercihlerini ise 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yapabilecek.

LYS PUAN HESAPLAMA

LYS PUAN HESAPLAMA KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

LYS 2016 maratonunun sonuna gelindi. LYS'ye giren adaylar LYS puan hesaplama motoru yokatlas.yok.gov.tr ile kaç puan alacaklarını ve hangi üniversiteye girebileceklerini hesaplayabilirler. Üniversitelerin en popüler bölümleri olan Tıp, Hukuk, Mühendislik, Eğitim, PDR kazanmak için LYS'den kaç puan almak gerekir, kaç net yapmak gerekir sorularının yanıtlarını YÖK Yükseköğretim Atlası'ndan bulabilirsiniz.  200 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 240 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 270 puanla hangi üniversiteye girebilirim? 300 puanla hangi üniversiteye girebilirim sorularının yanıtları YÖK Yükseköğretim Atlası'nda.  Yükseköğretim Kurulu-YÖK'ün geçen sene hizmete soktuğu Yükseköğretim Atlası'na LYS adayları yokatlas.yok.gov.tr'den ulaşabilirler.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...