Bakanlıktan TEOG için 44 sorulu yol haritası

Düzenleyen:
Bakanlıktan TEOG için 44 sorulu yol haritası

EĞİTİM Haberleri

MEB, 1 milyon 200 bin öğrencinin 15-25 Temmuz tarihleri arasında yapacağı liseye yerleştirme tercih işlemlerinin sorunsuz atlatılabilmesi için 44 soru ve cevaptan oluşan bir kılavuz hazırladı.

Gökhan Kaya ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı, en az TEOG sınavları kadar önem taşıyan liseye yerleştirme tercih işlemlerinin sorunsuz ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için öğrenci ve velilere kılavuz hazırladı. ‘Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu Sıkça Sorulan Sorular” başlığı taşıyan kılavuzda tercih yapacak 8. sınıftan mezun olan 1 milyon 200 öğrencinin işini kolaylaştırmak için 44 soru ve cevap yer alıyor. 
Kılavuzda tercihlerin ne zaman ve hangi adresten yapılacağından tercihlerde en fazla kaç okulun tercih edilebileceğine, tercih listesi oluşturulurken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin tercih başvurularını nasıl yapacağına kadar birçok soru cevap buluyor.  Tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecek. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Özel okullara kayıt yaptırmaya karar veren öğrenciler, ‘Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım’ butonunu işaretleyecek. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...