Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı (ÖSYM KPSS yerleştirme sonuçları 2016 tıkla)

Düzenleyen:
KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı (ÖSYM KPSS yerleştirme sonuçları 2016 tıkla)

EĞİTİM Haberleri

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)-2016/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. KPSS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr'den öğrenebilecek.

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)-2016/1 yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, "Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme" işlemleri tamamlandı. Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi "https://sonuc.osym.gov.tr"den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

KPSS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

KPSS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı (ÖSYM KPSS yerleştirme sonuçları 2016 tıkla)
KPSS A KADRO NEDİR? KİMLER GİREBİLİR?

KPSS A sınavı her yıl yapılır.

Sınava; Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Mezunları veya üçüncü sınıf öğrencileri katılabilir.

Sınav; İktisat, Maliye, Muhasebe, Hukuk gibi uzmanlık derslerinin yanı sıra GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testi de adayların sorumlu oldukları ve başarılı olmak zorunda oldukları alanlardır.

120 puan türü hesaplanır, her kamu kurumu bu puan türlerinden bir ve ya bir kaçını dikkate alarak alım yapar. (Örneğin KPSS49 puan türünden 80 ve üzeri alanlar Vergi Müfettişliği sınavına başvuru yapabilirler).

KPSS B KADROLARI NELERDİR?

Sınav Çift Yıllarda Eylül ayının son Pazar günü yapılır.

 B grubu kadrolar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ihtiyaca göre aşağıdaki görevlere atanacak olan memur ya da sözleşmeli personeldir.

> Memur,

> Hizmetli,

> Koruma,

> Güvenlik görevlisi

> Hemşire,

> Mühendis,

> Diğer benzeri görevler.

Sınavda alınan puan iki süreyle geçerlidir ve iki yıl içerisindeki merkezi memur atamalarında kullanılabilir.

Sınavlar lisans, önlisans ve ortaöğretim düzeyinden yapılır.

Sınavlar lisans mezunları için Temmuz ayı başında yapılan sınavdan aldıkları puanla memur atamalarında tercih yapar.

Önlisans ve ortaöğretim mezunları için ise Eylül sonunda yapılan sınav ile memur atamalarında tercih yapabilmektedir.

Lisans mezunu olup B grubu kadrolara başvuracak adaylar ile önlisans ve ortaöğretim mezunlarına ise öğrenim seviyelerine göre YALNIZCA GENEL YETENEK ve GENEL KÜLTÜR testleri uygulanır.

Bu sınavlarda herhangi bir taban puan sınırlaması bulunmamaktadır.

Bu sınav sonucu tüm kadro ve pozisyonlara atanmalarda kullanılır (Kurumsal bazda alım yapan kurumlar, sözleşmeli pozisyonlar, işçi alımları vb. dahil).

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...