Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LYS sınav sonuçları açıklandı (ÖSYM 2016 LYS Sınav Sonuçları Tıkla - Sorgula)

Düzenleyen:
LYS sınav sonuçları açıklandı (ÖSYM 2016 LYS Sınav Sonuçları Tıkla - Sorgula)

EĞİTİM Haberleri

ÖSYM 2016 LYS sonuçları açıklandı. Binlerce üniversite öğrencisinin beklediği sonuçlar ÖSYM'nin internet sitesinden duyuruldu. 2016 LYS sınav sonuçlarını haberimizde yer alan linke tıklayarak sorgulayabilirsiniz.

ÖSYM'den yapılan açıklamada LYS sonuçlarının açıklanmasında herhangi bir değişiklik olmadığı, belirtildiği gibi 18 Temmuz'da yani bugün açıklanacağı duyuruldu. 
Darbe girişimi nedeniyle daha sonra açıklanacağı iddia edilen LYS sonuçları için dün ÖSYM'den flaş bir açıklama gelmişti. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LYS sınav sonuçları az önce ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinde erişime açıldı. Öğrenciler sınav sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak kontrol edebilirler.

SINAV SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS sonuçları ile ilgili adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup YGS sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

Üniversiteye giriş sınavının ikinci basamağı olan LYS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)'na giren adaylar LYS için de zorlu bir maratona girmişlerdi. 2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunun da yayınlanmasının ardından şimdi tüm gözler LYS sonuçlarının açıklanmasında.

ÖSYS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde olup YGS sonuçları da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

LYS SONUÇLARINDA ŞU BİLGİLER YER ALACAK?

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı
YGS puanları ve başarı sıraları 
LYS puanları ve başarı sıraları
Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)
Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında adaylar tercihlerini yapabilecekler. Adayların 24 tercih hakkı vardır. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılması mümkündür.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...