Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi: 'FETÖ ile hiçbir bağımız yok'

Düzenleyen:
Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi: 'FETÖ ile hiçbir bağımız yok'

EĞİTİM Haberleri

atih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, FETÖ yapılanmasıyla yakın ilişkisi olduğu için kapatılan Fatih Üniversitesi ile isim benzerliğinden ötürü yanlış anlaşılmalara maruz kalındığını belirtti.

FDarbe girişiminin ardından birçok kurum ve kuruluşta başlatılan incelemeler doğrultusunda bazı eğitim kurumlarının kapatılmasına karar verilmişti. Bunlardan bir tanesi de yönetici ve akademik personelinin FETÖ yapılanmasıyla yakın ilişkisi olduğu bilinen Fatih Üniversitesi olmuştu. Ancak Fatih Üniversitesi, isim benzerliğinden dolayı öğrenci ve ebeveynler tarafından Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ile karıştırıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Duman, “Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 2010 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından kurulan bir üniversite. Vakıf üniversiteleri arasında doğrudan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurduğu 2 üniversiteden biri. 22 Haziran 2016 tarihindeki üçüncü mezuniyet törenimizi ve iftar programımızı da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirmiştik. Dolayısıyla herhangi bir kişi, grup ya da cemaatle hiçbir şekilde irtibatı olmayan bir kurumuz. Kontenjanlarımızı duyurduk, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖYSM) kılavuzunda da yer alıyoruz. Kontenjanlarımız nispetinde öğrenci alacağız ve eğitimimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...