Hiçbir üniversiteli mağdur olmayacak

Düzenleyen:
Hiçbir üniversiteli mağdur olmayacak

EĞİTİM Haberleri

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 15 Temmuz kalkışmasının ardından FETÖ ile bağlantısı olduğu gereçkesiyle kapatılan vakıf üniversitelerindeki öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için çalışma başlattı.

Gökhan Kaya ANKARA
28 Temmuz’da gerçekleştirilen YÖK Genel Kurulu, yerleştirme işlemlerinin puan esaslı olacağını açıklamıştı. Buna göre; üniversiteye giriş sınavından aldıkları puanlarına göre tercih yapacak olan talebeler, herhangi bir hak kaybı yaşamadan hangi sınıftalarsa yeni yerleştikleri üniversitelerde bulundukları sınıftan okumaya devam edecek. Bu öğrenciler, puanları tuttuğu takdirde aynı ildeki yükseköğretim kurumunu da tercih edebilecek. Aksi takdirde şehir dışına çıkması gerekecek. Ayrıca öğrencilerin yerleştirme işlemlerinin merkezi mi yoksa bireysel olarak üniversitelere mi başvuruların yapılacağına ilişkin YÖK’ün çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...