Okullara en özel teşvik

Düzenleyen:
Okullara en özel teşvik

EĞİTİM Haberleri

5 bin 339 özel okul bu yıl öğrenci başına teşvik ödemesinden yararlanacak. Öğrencilere en yüksek 4 bin lira destek parası verilecek.

Gökhan KAYA

Millî Eğitim Bakanlığı, bir yandan özel okulda okumak için teşvik alacak öğrencileri belirlerken, diğer yandan da teşvik kapsamına alınan özel okulları belirlemeye başladı. 2 Eylül tarihine kadar haftalık olarak özel okul teşvik kapsamına alınan özel listesini yayınlayacak olan Bakanlık, 2016-2017 eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınan özel okulları isimlerinin yer aldığı ilk listeyi açıkladı. Bu kapsamda 5 bin 339 özel okul bu yıl öğrenci başına teşvik ödemesinden yararlanacak. Öğrencilerin teşvik başvurusu gibi özel okulların da teşvik alabilmek için başvurusunun sürdüğünü bildiren Bakanlık yetkilileri, bu yüzden teşvik kapsamına alınan özel okul sayısının daha da artabileceğini kaydetti. 2016-2017 eğitim öğretim yılında özel okullara gitmek isteyen 75 bin öğrenciye ilk defa eğitim-öğretim desteği verilecek. Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 2 bin 860 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 440 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye de 3 bin 440 lira destek verilecek. Öğrenciler, özel okul tercihlerini 6-19 Eylül’de yapacak. Öğrencilerin, yerleştiği özel okula 21-26 Eylül tarihleri arasında nakil ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Boş kalan kontenjanlar için ise, 27 Eylül’de ek yerleştirme işlemi yapılacak. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...