Okullarda FETÖ fırsatçılığına dikkat

Düzenleyen:
Okullarda FETÖ fırsatçılığına dikkat

EĞİTİM Haberleri

Bin civarında FETÖ okulu kapandı. Açığa çıkan öğrenciler yer arıyor. Kontenjanların açık olduğu, kayıt ve okul fiyatlarının artmayacağı belirtildi

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yurt genelinde ve bütün alanlarda yapılan operasyonlar özel okullara da sıçramıştı. OHAL tedbirleri kapsamında örgütle bağlantısı belirlenen yaklaşık bin okul kapatıldı. Söz konusu okullarda eğitim gören onbinlerce öğrenci, başka okullara yöneldi. Bu durum, özel okullarda fiyat artışı, devlet okullarında ise yüksek kayıt parası endişesini beraberinde getirdi. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Cem Gülan, Türkiye’de yaklaşık 8 bin 250 özel okul bulunduğunu, soruşturma kapsamında kapanan bin özel okulun 8’de bir azalmaya sebep olduğunu söyledi. Gülan, özel okullarda yaklaşık 1 milyon 150 bin öğrencinin bulunduğunu, bu öğrencilerin yaklaşık 135 bininin kapanan okullardan ayrıldığını bildirdi. Toplam okullaşma oranı içinde özel okul payının, öğrenci sayısı açısından yüzde 7.5 civarında bulunduğunu belirten Gülan; okulları kapanan öğrencilerin devlet okullarına geçebileceğini hatırlatarak şunları söyledi: “Bu öğrencilerin tümü resmî okullara gitse bile, sınıf mevcutları yarım öğrenci artmaz. Dolayısıyla FETÖ’nün okullarının kapatılmasının, özel okul ücretlerinde herhangi bir artışa sebep olacağını beklemiyorum. 2016-2017 yılı özel okul ücretlerinin en son ilan tarihi, darbe girişimi öncesindeki bir tarih olan, 31 Mayıs’tı. Okullar bu ücreti bir yıl değiştiremeyecekleri gibi, bir yıl sonrasında da enflasyon oranı civarında artış uygulama durumundalar.”

Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko da, “Türkiye geneline baktığımızda, özel okulların zaten tam kapasiteyle çalışmadığını görüyoruz. Bu süreçte herhangi bir kontenjan sıkıntısı yaşanmayacaktır. Kapatılan okullardan gelecek çocuklarımızı mağdur etmeyiz. Ücretlerde de herhangi bir artış olmayacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...