Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Okullar PKK’dan arındırılmalı'

Düzenleyen:
'Okullar PKK’dan arındırılmalı'

EĞİTİM Haberleri

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasına ilişkin, “Devletin otoritesine baş kaldıran, ülkenin birlik ve beraberliğini zedeleyecek davranışlarda bulunan kim olursa olsun, görevden alınmalıdır. Okullar Pkk’dan ve onun destekçilerinden arındırılmalıdır” dedi.

Ayşin, “Öğretmenlerin görev yeri değişikliği örgütsel bir suçtan dolayı yapılıyorsa, biz bunu normal karşılıyoruz. FETÖ suçlarının da aynı suç kapsamına alınması gerekir. 29 Aralık’ta eyleme katılan öğretmenlerin sayısını bilmiyoruz. Açığa alınan öğretmenlerin hepsinin eyleme katılıp katılmadığı konusunda net bilgi sahibi değiliz. Onlar bir soruşturmadan geçirildi, soruşturma sonucu ne oldu onu da bilemiyoruz. Bu süreçte bakanlığın bir açıklama yapması isabetli olacaktır” şeklinde konuştu. 

Batman ve Tunceli’de 1204 gözaltı

Tunceli Valiliği, il genelinde 504 personel hakkında Millî Eğitim Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırma kararı verildiğini açıkladı. Batman’da da, terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 700 öğretmen açığa alındı. 

Korucular terörle mücadeledeki kararlılıktan memnun

Başbakan Binali Yıldırımla Diyarbakır ziyaretinde bir araya gelen korucular, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeledeki kararlılığın terör örgütü PKK’ya karşı da gösterilmesi görüşünde. Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, “Daha önce görmediğimiz bu kararlılığı çok samimi bulduk ve bundan da büyük bir memnuniyet duyduk. Her ne olursa olsun, korucularımız, askerimiz ve polisimiz omuz omuza mücadelesini sürdürecek. Türkiye için tehlike arz eden terör örgütlerine karşı savaşmaya her zaman hazırız’’dedi. Kandemir, çözüm sürecinde dahi 18 korucunun şehit düştüğünü hatırlatarak, “Onlar, bu süreci hak etmedi. Hepimizin iyi niyetini, suistimal ettiler. Çözüm süreci, bölgemiz için çok yararlı olacaktı. İnşallah bu terör belasından da kurtulacağız’ şeklinde konuştu. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...