Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fazla övgü öğrencinin başarısını düşürüyor

Düzenleyen:
Fazla övgü öğrencinin başarısını düşürüyor

EĞİTİM Haberleri

Yapılan araştırmalara göre öğrencileri başarıya ulaştırmak için yapılan övgüler, başarıyı artırmıyor tam tersine başarılı olma ihtimalini düşürüyor.

İngiltere'de Durham Üniversitesi'nden Profesör Robert Coe tarafından yapılan, "What Makes Great Teaching” başlıklı araştırmaya göre öğretmenin öğrencilerini gayretlendirmek için "bol keseden yağdırdığı övgüler” bir işe yaramıyor. Bu övgüler öğrencinin başarısını artırmıyor. Tam tersine öğrencinin başarılı olma ihtimalini düşürüyor.

Beklentiler düşüyor
BBC'nin haberine göre, eğitim vakfı Sutton Trust için yapılan bu araştırmada öğretmenlerin sınıfta kullandığı yaklaşık 200 strateji incelendi. Bu stratejilerin büyük bölümünün işe yaradığına ilişkin kanıt bulunmazken, çokça övgünün de "düşük beklentiler mesajı iletebileceği” belirtildi.

Öğretmen kalitesi önemli
Araştırma, öğretmenlerin beklenenden daha az başarı gösteren öğrencileri överek, üzerlerinde negatif bir etki bırakabileceklerini gösterdi. Başarısızlığın sempatiyle karşılanması halinde öğrencilerin bu durumu, beklenenden az başarı göstermeyi, onaylanmakla bağdaştırabilecekleri uyarısında bulunuldu. Öte yandan, "öfkeyle karşılanan” öğrencilerin, başarısızlıkla ilgili olumlu bir ilişkilendirme yapmadıkları kaydedildi. Yine araştırmada, öğrencileri yeteneklerine göre farklı sıralara yerleştirmenin, "öğrenme sonucu açısından çok az bir fark yaşattığı” gözlendi. Araştırma, öğrencilerin başarısını artırmakla bağlantılı iki temel faktörün, "öğretim kalitesi” ve "öğretmenin konuya hâkimiyeti” olduğunu ortaya koydu.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...