Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öğrencilere 9 milyarlık burs

Düzenleyen:
Öğrencilere 9 milyarlık burs

EĞİTİM Haberleri

2017 yılında eğitime ayrılan bütçe 122 milyar liraya yükseldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, TBMM Başkanlığına sunulan 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nı değerlendirdi. Koçer, 2002 yılında bütçeden eğitime 11,3 milyar lira pay ayrılırken, 2017 yılı bütçesinde bu payın 10 kat artışla 122 milyar liraya yükseldiğini belirterek, "Öğrencilere 9 milyar liralık burs ve öğrenim kredi desteği sağlanacak" dedi. Bu bütçenin, AK Parti hükûmetlerinin 15. bütçesi olduğuna dikkati çeken Koçer, tasarının bu ay sonunda komisyonda görüşülmeye başlamasını bekliyor. Koçer tasarıda, bütçe giderlerinin 645,1 milyar lira, faiz hariç bütçe giderlerinin 587,6 milyar lira, bütçe gelirlerinin 598,3 milyar lira, vergi gelirlerinin 511,1 milyar lira, bütçe açığının 46,9 milyar lira, faiz dışı fazlanın ise 10,6 milyar lira olarak öngörüldüğünü söyledi. Nejat Koçer, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Orta Vadeli Program ile uyumlu olarak hazırlanan 2017 bütçesinin, öğrencilerden işsizlere, esnaftan çiftçiye, ev hanımından sanayiciye kadar tüm toplumu memnun edecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

ESNAFA KREDİ DESTEĞİ

Esnafa 1,3 milyar liralık kredi faiz desteği verilecek. Tarımsal kredilerde faiz desteği yüzde 37 arttı. Çiftçiye kredi faiz desteği 2,4 milyar liraya yükseldi. Tarım sektörüne yönelik destekler yüzde 21,5 artış göstererek, toplam 30,9 milyar lira olacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...