HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Liselerde yeni dönem başlıyor

Düzenleyen: /
Liselerde yeni dönem başlıyor
Lise, Sınav, Açık Uçlu Soru, Yazılı Öğretmenlere Not, Haber

EĞİTİM Haberleri

Lisede her derste bir sınav, açık uçlu sorularla yazılı olarak yapılacak. Bir değişiklik de öğretmenlerle ilgili. Artık veliler ve öğrenciler de öğretmenlere not verecek.

Liselerde artık her dersin sınavlarından en az biri açık uçlu sorulardan oluşan yazılı yoklama şeklinde yapılacak. Sınavlardan biri ise kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirmeli veya çoktan seçmeli testlerle yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitti. Her derste en az bir yazılı sınavın yanı sıra, dil ve anlatım ile yabancı dil derslerinin sınavları da yazılı ve uygulamalı olacak. 

Yönetmelik değişikliğiyle, 8'inci sınıfı bitiren ve "hafızlık" belgesi olan öğrenciler puan şartı aranmadan Anadolu İmam Hatip Liseleri'ne gidebilecek.

Özürsüz devamsızlığın disiplin suçu sayılmaması ve derste cep telefonu kullanımı ile sosyal medyadan hakarete disiplin cezası verilmesi de yönetmeliğe eklendi.

ÖĞRENCİLER NOT VERECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesine ilişkin de yeni bir sistem kurguluyor.

Öğretmeni artık yalnızca yöneticisi değil, öğrencisi ve velisi de değerlendirecek. 8 ayrı kaynaktan gelen değerlendirmeler, "mesleki bilgi", "mesleki beceri" ile "tutum ve değerler" olmak üzere üç alanda uluslararası kriterlere göre yapılacak.

Pilot olarak uygulanan sistem 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren tüm okullarda yaygınlaşacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...