HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Motivasyon azalınca şiddet artıyor

Düzenleyen: /
Motivasyon azalınca şiddet artıyor
Eğitim, Haber

EĞİTİM Haberleri

10 bine yakın ergen üzerinde 3 yıl süren bir araştırma yapıldı. Öğrencilerin sınıf düzeyleri yükseldikçe ve yaşları ilerledikçe, şiddet eğilimlerinin arttığı gözlendi.

Ahmet Münir Eren İSTANBUL

Millî Eğitim Bakanlığı, AstraZeneca Türkiye, ve TOÇEV iş birliğinde 3 sene süren “Ben Ergenim” projesi tamamlandı. Türkiye’deki gençlerin kendilerini ve ergenlik dönemini tanıması, duygu farkındalığı kazanması, öfke yönetimini öğrenerek şiddet döngüsünü kırması, çocuk hakları konusunda bilgi sahibi olması ve kendi geleceğine dair motivasyon kazanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında 8 ilden 2 bin 762 öğrenci ile toplam 9 bin 170 katılım sağlanan atölyeler düzenlendi. Araştırmanın örneklemini ise proje okullarından rastgele seçilen 448 kız, 475 erkek olmak üzere 923 öğrenci oluşturdu. Seminerlerde toplam 579 veli ve 190 öğretmene ulaşıldı. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı projede, öğrencilerin şiddet eğiliminde anlamlı bir düşüş tespit edildi. Ayrıca öğrencilerin gelecekle ilgili umutsuzluk ve kaygılarında olumlu bir gerileme kaydedildi. Araştırmada, öğrencilerin şiddet eğilimlerinin annelerinin ve babalarının eğitim düzeylerine, evdeki çocuk/kardeş sayısına ve büyük veya küçük kardeş olma duruma göre farklılaşma göstermediği ortaya çıktı. Öğrencilerin yaşadığı motivasyon kayıplarının ise şiddet eğilimlerini tetiklediği neticesine varıldı.

Öğrencilerin sınıf düzeyleri yükseldikçe ve yaşları ilerledikçe, şiddet eğilimlerinin daha da arttığı gözlemlenirken bu sonucun; ergenlik döneminde karşılaşılan sıkıntılara şiddet kullanarak çözüm aramalarının sebep olduğu kaydedildi. Araştırmada kız öğrencilerin umutsuzluğa, erkek öğrencilerin şiddete meyilli olduğu tespit edildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...