Sınav Koordinasyon kurulundan YGS uyarısı

Düzenleyen:
Sınav Koordinasyon kurulundan YGS uyarısı

EĞİTİM Haberleri

​Sınav Koordinasyon Kurulundan yapılan açıklamada, 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan YGS öncesi yapılması gereken konular hakkında uyarılarda bulundu.

2017 yılında yapılacak olan sınavların kurallara uygun ve güvenli şekilde yapılması amacıyla 6114 sayılı kanun kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilen ve şehirlerde oluşturulan Sınav Koordinasyon Kurulu almış olduğu bazı hususları kamuoyu ile paylaştı. Sınav öncesi öğrencilerin mağdur olmaması için; sınav günü saat 09.45’den sonra adayların sınav salonuna alınmayacağı açıklandı. Pazar günü 07.00 ile 09.45 saatleri arasında sınav yerlerinin açık tutulacağı, sınav giriş belgelerini kaybedenlerin belgelerini internet ortamından renkli ve siyah beyaz çıktı alabilecekleri vurgulandı.

Ulaşım tedbirleri alınacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sınav günü gereken çevre ve ulaşım tedbirlerini alınacaklarını ifade ederek, sınava giren tüm öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Gazi Ulaş tarafından ulaşım, GASKİ tarafından su kesintisi, zabıta tarafından gürültü anlamında tüm tedbirlerin alınacağını açıklayan belediye yetkilileri ise "Sınav günü ulaşım için yeterli derecede taşıma aracı desteği, suların kesilmemesi için GASKİ tarafından gerekli tedbirler alınacak. Sınav yapılacak binaların etrafında; otoların klakson çalmaları, ambulans ve itfaiye araçlarının siren çalmaları, düğün, asker uğurlamaları, kutlama ve konvoylar, bina yakımları, seyyar satıcılar gibi gürültü oluşturabilecek kaynaklara karşı gerekli tedbirler alınacaktır” dedi.

Yetkililer, Pazar günü öğrenci belgesi ile belediye otobüsleri ile tramvaylara binişlerin ücretsiz olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...