HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'den Libya'daki görme engellilere destek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'den Libya'daki görme engellilere destek
Tika, Libya, Haber

EĞİTİM Haberleri  / AA

Libya'nın Misrata kentinde TİKA ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle görme engelliler için "Beyaz Baston Eğitimi Projesi" başlatıldı.

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle görme engelliler için "Beyaz Baston Eğitimi Projesi" başlatıldı.

Projenin hayata geçirilmesi dolayısıyla Misrata'da düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Misrata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan, TİKA Libya Koordinatörü Fatih Karaca, Misrata Belediye Başkanı Muhammed İştevi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Eğitim Merkezinden Zeynep Sağlam ve Misratalı görme engelli vatandaşlar katıldı.

Başkonsolos Yeşildağ, etkinlikte yaptığı konuşmada, dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan TİKA'nın Libyalı görme engelliler için başlattığı söz konusu projenin önemini belirtti.

Yeşildağ, başkonsolosluk olarak TİKA ile daima çalışmayı sürdüreceklerini ve projelerine destek olacaklarını vurguladı.

50 kişiye eğitim verilecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Önalan, Misrata'daki proje kapsamında 50 kişinin görme engellileri eğitmek üzere yetiştirileceğini söyledi.

İlk etapta 500 adet beyaz baston dağıtıldığı bilgisini veren Önalan, proje ile Libyalı görme engellilerin bağımsız olarak hayatlarını idame ettirecek düzeye getirilmelerinin ve Türkiye'nin engellilere yönelik çalışmalarla son 15 yılda elde ettiği kazanımların Libya'ya aktarılmasının hedeflendiğini ifade etti.

TİKA Libya Koordinatörü Karaca ise "Beyaz Baston Projesi"nin Libya'daki engellilere yönelik çalışmalarının ilki olduğuna ve devamının geleceğine dikkati çekti.

Kurum olarak birçok proje yürüttüklerini ifade eden Karaca, Misrata'da büyük bir fizyoterapi hastanesinin inşaatının tamamlandığını, donanımı konusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...