HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? (MEBBİS Sorgu Ekranı)

Düzenleyen:
Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? (MEBBİS Sorgu Ekranı)
Sözleşmeli Öğretmenlik, Öğretmenlik, Mülakat, Haber

EĞİTİM Haberleri

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yapılan başvuruları onaylanan adayların mülakat yerleri bugün belli oluyor. Adaylar mülakat yerlerini http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden öğrenebilecek.

Sözleşmeli öğretmenlikte ön başvuruların alınması ve sözlü sınav merkezlerinin ilanı için süreç, 15 Mart 2017 tarihinde başlamıştı. Adaylar, 21 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek olan bu işlemlerin ardından 27 Mart tarihinde sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerini öğrenecek.

Sonuçlara buradan ulaşabilirsiniz

AĞUSTOSTA 10 BİN ÖĞRETMEN DAHA ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 öğretmen almak için ilana çıktık. Bunların atamasını yaptıktan sonra Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen daha alacağız. 2017 yılında toplam 30 bin öğretmen almış olacağız" demişti.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, aday öğretmenlerin merakla beklediği atama tarihini açıklamıştı. Öğretmen atamaları haziran ayında yapılacak, atanan öğretmenler eylülde ders başı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, Şubat ayında duyurusunu yaptığı 20 bin kişilik sözleşmeli kadro için 60 bin adayı mülakata çağıracak.

6 YIL BOYUNCA TAYİN YOK

Adayların mülakatları ise Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabi tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.
Eylülde atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

BRANŞ DAĞILIMI NETLEŞTİ

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi yayımladı. İşte, bakanlığın yapmış olduğu o açıklama:
Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanması amacıyla Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik kapsamında 20.127 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere Ek 1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda başvuru alınacaktır.

EN ÇOK KONTENJAN SINIF ÖĞRETMENLİĞİNE

MEB'in açıkladığı kontenjan dağılımına göre, 3 bin 570 ile en çok alım, sınıf öğretmenliğine yapılacak. Bu kontenjanı 2 bin 193 ile İngilizce, 2 bin 143 ile din kültürü ve ahlâk bilgisi, 1.835 ile ilköğretim matematik ve 1.720 kişi ile okul öncesi takip ediyor.

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları açıklandı mı? (MEBBİS Sorgu Ekranı)

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...