HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN

Düzenleyen: /
YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN
YGS Sonuçları, Ygs Puan Sorgulama, 2017 ÖSYM YGS Sonuçları Sorgula, YGS Sonuçları Öğren, 2017 Ygs Sonuçları Sorgulama Ekranı 2017 Ygs Belli Oldu Mu, Ygs Sonuçlarına Nerden Bakılır, Sınav Sonuçları Öğren, Lise Giriş Sınav Sonuçları , Haber

EĞİTİM Haberleri

''Tüm üniversite adaylarının aklında YGS sonuçları açıklandı mı?'' sorusunun cevabı burada. Milyonlarca kişinin heyecan içinde beklediği ''YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? ve YGS sonuçları öğren sorularının detaylarına bu haberden ulaşabilirsiniz. 2017 ÖSYM YGS sonuçlarını sorgulama için tek bir tıkla ve hızlıca yapabilmek mümkün. İşte YGS sonuçları ile ilgili detaylar...

YGS sonuçları açıklandı mı? YGS Puan sorgulama sorularının cevabını arayan tüm adaylar için beklenen tarihi açıkladı. Bugün açıklanacağı duyurulan sonuçlar akşam üzeri açıklandı. Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü 2017 YGS Sınav Sonuçları belli oldu. 2017 YGS sınav sonuçlarını öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklamanız yeterlidir. ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. Yaklaşık 2.2 milyon aday, YGS sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sitesini gün içerisinde defalarca kontrol etti. ÖSYM'den yapılan açıklamada, YGS Sınav Sonuçlarının yaşanan yoğunluktan dolayı geciktiği bilgisi gelmişti. Akşam saatlerinden itibaren ise YGS sınav sonuçları belli oldu. Siz de eğer 2017 YGS sınav sonuçları sorgulamak istiyorsanız haberde yer alan linke tıklamanız yeterlidir. 2017 YGS sonuçları sorgu ekranına da aşağıda yer alan linkten ulaşmak mümkün.

BUGÜN MUTLAKA AÇIKLANACAK

Hürriyet'te yer alan haberde; ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Işıl Beşoğul şu açıklamayı yaptı : “Sitedeki yoğunluk nedeniyle veri girişinde sorun yaşıyoruz. Gün içinde mutlaka açıklanacak. Herhangi bir aksilik yok. Adayların siteye yüklenmemelerini rica ediyoruz. İnternet sitemiz biraz rahatlarsa veri girişini tamamlayacağız”

YGS SONUÇLARI 2017 SORGULAMA! ÖSYM SONUÇ SİSTEMİ İÇİN TIKLA

Sınavın açıklanmasına bir gün kala öğrencilerin heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Sonuçlarda kritik olan 180 puanı alan öğrenciler LYS sınavına girebilecekken, sonuçları önceden kurum tarafından açıklanmıştı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav takviminde sonuç tarihlerini yayınladı. Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği sonuçlar yarın açıklanırken, saat konusunda bir bilgi verilmedi. 2016 yılında sınav sonuçları sabah 08:00'de yayınlanmıştı. Sınav sonuçları sadece kurumun kendi sonuç sayfasında yayınlanacaktır. Öğrencilerin en çok merak ettiği sorular ve cevaplar sınava bilgiler haber içeriğimizde yer almaktadır. LYS sınavına dair tüm bilgiler (başvuru tarihleri, sınav ücretleri, sınav saati, kısa cevaplı sorular) içeriğimizde yer alırken, sınava giremeyenler Kamu Denetçiliği Kurum raporunu bekliyor. Rapora göre sınava giremeyenlerin akıbetleri belli olacaktır.

YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN

Baraj puanlarını geçmek için toplam kaç net yapılması gerekiyor?

Öğrenciler 160 soruda 20 net yaptıklarında alacakları puan 150 oluyor. 150 puanla Açık Öğretim Fakültesi bölümlerine girebilirken, LYS sınavına giremiyor. LYS sınavına girebilmek için sınava giren öğrenciler en az 32 net yapması gerekmektedir. 32 net yapan öğrencinin puanı 180 olmaktadır.

Okul birincileri dikkat: Bir kez uygulanır!

Kurum, okul birincileri olan öğrencileri “ek puan” konusunda uyarıyor. Sınava giren okul birincileri, ek puan alabiliyorlar. Ek puan sadece ilk sınav için geçerlidir. Sonraki sınavlarda ek puan uygulaması olmayacaktır.

YGS SONUÇLARI 2017 SORGU EKRANINA NASIL ULAŞILIR?

YGS 2017 sonuçları sorgu ekranına öğrenciler ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr adresini bilgisayarlarının arama çubuğuna yazarak ulaşabilirler. sonuc.osym.gov.tr adresine giren adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifresini çıkan ekrandaki kutucuklara yazarak YGS sonuçlarına ulaşabilirler. 

2017 YGS SONUCU

2017-YGS/LYS başvurularında, e-okul'dan eğitim bilgisi gelmeyen adayların bilgilerinin kontrol, güncelleme ve teyit işlemlerinin yapılabilmesi için Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi 17 Mart 2017 tarihinde açılacaktır.
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.

YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN

2017 LYS başvuruları ne zaman?

LYS başvurusu yapmak için adayların YGS puan türlerinden herhangi birisinden 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Barajı aşan adaylar sınavlardan istediklerine başvuru yapabilirler. LYS için başvurular 4-17 Nisan tarihleri arasında yapılacaktır.

YGS sonuçları yarın açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanacak.

ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilen ve 2 milyon 265 bin 902 adayın ter döktüğü YGS’nin sonuçları yarın açıklanacak. Adaylar sonuc.osym.gov.tr adresinden sınav sonuçlarına erişebilecek. YGS’de en az bir puan türünden 150 ve üzeri puan alan adaylar ikinci sınav olan LYS’ye giriş hakkını elde etmiş olacak. Ancak adayların dört yıllık bir üniversite tercihi yapabilmesi için 180 barajını geçmesi gerekiyor.

YGS’den sonra ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için başvurular ise 4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında alınacak. LYS 10 Haziran 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da LYS-4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Bunu 11 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak olan LYS-1 Matematik, 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-2 Fen Bilimleri , aynı gün saat 14.30’da uygulanacak LYS-5 Yabancı Dil ve 18 Haziran Pazar günü saat 10.00’da uygulanacak LYS-3 Edebiyat-Coğrafya izleyecek.

YGS sonuçlarının kullanımı

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150’nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

Ösym Ais sayfası sorular ve cevaplar!​
YGS 2017 sınavından çıkan yüz binlerce üniversite öğrenci adayı sorulara verdikleri cevapların doğruluğunu araştırırken bir yandan da ÖSYM tarafından sorular ve cevapların yayınlanıp yayınlanmadığına bakıyor. ÖSYM'nin resim İnternet sitesi üzerinden erişime açılacak 2017 YGS soruları ve cevap anahtarlarının en kısa sürede açıklanması bekleniyor. Sınava giren adaylar YGS sorulara ve cevaplara ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ais.osym.gov.tr adresine TC kimlik numaraları ve Şifreleriyle giriş yapıp bakabilecekler. YGS 2017 sorular ve cevapların en kısa sürede yayınlanması bekleniyor.

YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN

LYS sınavında açık uçlu soru sorulacak mı? Hangi sorularda kaç tane kısa cevaplı soru olacak?

ÖSYS kılavuzunda kurum bu konuyu ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kısa cevaplı sorular LYS sorularında olacak. Peki hangi derslerde? 11 Haziran’da yapılacak Matematik sınavında 80 soru sorulacaktır. 80 sorudan 3 soru kısa cevaplı soru olacaktır. 17 Haziran’da yapılacak olan FEN BİLİMLERİ sınavında toplam 30 soru sorulacaktır. 30 sorudan sadece bir tane kısa cevaplı soru olacaktır. 18 Haziran’da yapılacak olan Edebiyat Coğrafya sınavında toplam 80 soru sorulacaktır. Türk Dili ve Edebiyatlı sınavında 2, Coğrafyadan 1 tane kısa cevaplı soru olacaktır. 10 Haziran’da yapılacak olan Sosyal Bilimler Sınavında ise Tarih ve Coğrafyadan 1, Felsefe Grubu ile Din Kültürü Ahlak Bilgisi sorularında 1 tane sorulacaktır. 17 Haziran’da yapılacak Yabancı Dil Sınavında ise toplam 3 kısa cevaplı soru sorulacaktır.

Önemli not: Kısa cevaplı sorularda, dört yanlış bir doğruyu silen uygulama olmayacaktır.

YGS Sonuçları Açıklandı | ÖSYM 2017 YGS Sonuçları, TIKLA ÖĞREN

YGS'de puan hesaplaması nasıl yapılıyor?

YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların;Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecek:

• Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecek. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacak.

• Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacak.

• Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacak.

• Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecek.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...