Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Karneler tamam, sıra kamplarda

Düzenleyen:
Karneler tamam, sıra kamplarda

EĞİTİM Haberleri

Yaz tatilinin tadını çıkarmak isteyenler kamplara koşuyor. Farklı alanlarda herkesin cebine uygun bu mekânlarda öğrenciler doğayı tanıyıp, gelişimlerini ve öz güvenlerini artırıyor.

Mahmut Özay

Bir eğitim döneminin daha sonuna geldik... Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 17 milyon fazla kişi karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi. Yorucu bir dönemi geride bırakan öğrenciler hem o yorgunluğu atmak, hem de yeni deneyimler kazanmak için yaz kamplarına koşuyor. Spordan yabancı dille, danstan kampçılığa ilgi çekici seçenekleriyle çocuklara keyifli zaman geçirmeyi vadeden kamplar dönem, ücret ve yaş aralıklarına göre değişmekte. Ebeveyn olarak çalışın veya çalışmayın çocuklarınızın yaz mevsiminin verimli sağlamak için yaz okullarına göz atmanızda fayda var. Ücretli kampların büyük çoğunluğunda başvuralar başladı. Çeşitli tarihlerde tekrarlanan bu kamplarda çocuklar kısa süreli de olsa doğayı tanıma fırsatı buluyor ve öz güvenleri artıyor. Bu kamplarda özellikle utangaç ve içine kapanık çocuklar için kendini açma şansı veriyor.  Burada önemli olan faktör çocuğunuz isteğine ve becerisine göre tercihte bulunmak.
BAKANLIK KARŞILIYOR
Gençlik Spor Bakanlığı, belediyeler ve bazı üniversiteler ise bu alanda ücretsiz önemli etkinlikler yapıyor. Bakanlık Mavi (Deniz) ve Yeşil (Doğa) olmak üzere iki kamp düzenliyor. Mavi Kamplar Aydın, İzmir, Samsun, Hatay, Mersin’de; Yeşil Kamplar ise Kastamonu, Osmaniye, Antalya, Trabzon, Bolu, Kırşehir, Manisa, Çanakkale ve Tokat’ta gerçekleştiriyor. Ulaşımdan konaklamaya bütün masraflar Bakanlık tarafından karşılanıyor. Başvurular 10 Temmuz’a kadar devam etmekte. Çocuklarına ekonomik koşullarda spor yaptırmak isteyen ailelerin bir diğer tercihi ise belediyelerin yaz spor okulları. Uzman eğiticiler eşliğinde öğrenciler, futbol, voleybol, basketbol, badminton, tenis, halk oyunları... gibi birçok branşta eğitim alıyor. Bu konuda yapılması gereken tek şey belediyelerin ilgili birimlerine uğrayıp, başvuru tarihlerini kaçırmamak. 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...