Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan 'ders saati' yorumu

Düzenleyen:
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan 'ders saati' yorumu

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Öğrencilerin dikkatlerini 40 dakika aynı yönde tutmakta zorlanıyoruz” diyerek gündeme getirdiği ders saatlerinin kısaltılması önerisine ilişkin “Okulun öğrenciler için eğlenceli hâle getirilmesi gerekir, özellikle ilkokullarda teneffüs süreleri uzatılabilir” dedi.

Ders saatlerinin ilkokul, ortaokul ve liselerde farklı olabileceğini de kaydeden Bakan Yılmaz, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde özetle şunları söyledi: “Öğrencilerin derse odaklanma sürelerini dikkate almak gerekiyor. Bu konuda birçok araştırma da var. Bu durum ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için farklılık gösterebiliyor. İlkokullarda daha az, diğer okullarda daha uzun olabiliyor. Okulu öğrenciler için daha eğlenceli hale de getirmek gerekir. Özellikle ilkokullarda ders saatleri kısaltılıp teneffüs süreleri uzatılabilir. 

Ben bu öneriyi kamuoyunun değerlendirmesine sunmak için gündeme getirdim. Bu konuda şu anda ya da önümüzdeki öğretim döneminde bir adım atılacak diye bir şey yok. Bütün bu değerlendirmelerin sonunda bir talep olursa olabilir. Şimdi, kamuoyunun değerlendirmelerine bakıyoruz. Bunu ayrıca öğretmen, öğrenci ve velilere de sorabiliriz. Bütün bu geri dönüşlerden sonra konu değerlendirilecek.”

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...