Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

YEE'den Türkçe öğrenen Sudanlılara sertifika

Düzenleyen: / Kaynak: AA
YEE'den Türkçe öğrenen Sudanlılara sertifika

EĞİTİM Haberleri  / AA

Yunus Emre Enstitüsü Hartum Türk Kültür Merkezi'ndeki Türkçe kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

YEE Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, YEE'nin yaptığı çalışmaların önemine değindi.

Neziroğlu, "YEE, dünyanın her yerinde Türkçe öğretiyor. Hartum YEE yaptıklarıyla bütün dünyaya örnek olacak. Yeni yıl ile kültürel faaliyetleri artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Sudan'da Türkçe'ye ilginin her geçen gün arttığına dikkati çeken Neziroğlu, taleplerin karşılanması için okutman sayısının da buna bağlı olarak artacağını kaydetti.

YEE Hartum Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi de "Vermiş olduğumuz derslerin ilk meyvesini almaya başladık. Bugün 82 öğrenciye sertifikalarını vereceğiz. Kursiyerlerimizin 69'u A1, 12'si de A2 sertifikasını alacak." ifadelerini kullandı.

Bahçi, geçen yıl Sudan'da 780 öğrenciye ders verdiklerini anımsatarak, bu yıl sayının yaklaşık bine çıkacağını söyledi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...