HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Savaşın acı yüzünü eğitimle unutuyorlar

Düzenleyen: /
Savaşın acı yüzünü eğitimle unutuyorlar
Altındağ, Suriye, Haber

EĞİTİM Haberleri

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan çocuklar, yaşadıkları acı dolu günlerin etkisinden Türk Kızılayının kurduğu merkezde anneleriyle birlikte katıldıkları etkinliklerle kurtulmaya çalışıyor.

ANKARA

Altındağ’da açılan Türk Kızılayı Ankara Şubesi Şehit Serhat Önder Çocuk Koruma Merkezinde, sığınmacı 6-18 yaş grubu çocuklar için ihtiyaç temelli eğitim veriliyor. Aktiviteler, atölye çalışmaları, seminer ve eğitimler sayesinde çocukların psikolojik ve gelişimsel süreçleri takip ediliyor. Iraklı ve Suriyeli savaş mağduru aileler, merkezde çocuklarıyla beraber etkinliklere katılıyor ve daha aktif hareket ediyorlar. Atölyede, Türkçe, İngilizce, Arapça eğitimler veriliyor. Türk, Iraklı, Afgan, Suriyeli çocukların sosyal uyumu güçlendiriliyor. Çocuklar arasında kaynaşma sağlanıyor.  

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...