Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engelli öğrencilerin eğitim desteği 16 milyar lirayı geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Engelli öğrencilerin eğitim desteği 16 milyar lirayı geçti

EĞİTİM Haberleri  / AA

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) 12 yılda, engelli öğrencinin eğitimi için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine 16 milyar 271 milyon 365 bin 467 lira ödeme yapıldı.

AA muhabirinin MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bakanlıkça 2006'dan itibaren engelli bireylerin eğitimi için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine destek veriliyor.

Bakanlık denetiminde faaliyetlerini sürdüren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, zihinsel, görme, işitme ve bedensel engelli bireyler ile yaygın gelişimsel bozukluk, dil ve konuşma bozuklukları, özel öğrenme güçlüğü gibi programlarda destek eğitim faaliyetleri sürdürülüyor.

Her yıl engelli bireyler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitimlerden kendi ihtiyaçları doğrultusunda yararlanıyor. Bu öğrencilerin tüm giderleri Millî Eğitim Bakanlığınca karşılanıyor.

2006'dan 2018'in Mayıs ayına kadar geçen 12 yılda, yüz binlerce öğrencinin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki destek eğitim faaliyetlerinden yararlanması için kurumlara Bakanlık tarafından toplam 16 milyar 271 milyon 365 bin 467 lira ödeme yapıldı.

Geçen ay 374 bin öğrenci yararlandı

Bu yılın ilk dört ayında ise özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine yapılan ödeme 923 milyon lira oldu. MEB'in verilerine göre, sadece geçen ay 374 bin engelli bireyin eğitimi için kurumlara ödeme yapıldı.

Engelli bireylerin eğitimi ve hayata hazırlanmaları için sağlanan desteğin artarak devam edeceği kaydedildi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...