HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2018 İOKBS sonuçları belli oldu mu | Bursluluk Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanacak?

Düzenleyen: /
2018 İOKBS sonuçları belli oldu mu | Bursluluk Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanacak?
2018 İOKBS Sonuçları Belli Oldu Mu? , Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, İOKBS, Haber

EĞİTİM Haberleri

Tüm İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri merak içinde sonuçları bekliyor. Sınava giren binlerce öğrenci ve onların ebeveynleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sonuçları ne zaman açıklayacak diye soruşturuyor. Peki 2018 İOKBS sonuçları belli oldu mu? Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? tüm soruların cevabı haberimizde.

Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) olarak bilinen ancak yeni ismi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) olarak değişen sınavın oturumları sona erdi. Sınava katılan öğrencilerin gözü bu haberde ne zaman açıklanacak diye merak içinde bekliyor. MEB'den bir açıklama geldi mi diye öğrenciler aratıyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ile ilgili merak edilet her şey sayfamızda yer almaktadır. 2018 İOKBS sonuçları belli oldu mu? Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? tüm sorularınızın cevabı haberimizde.

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Her adayın cevap kâğıdı, optik okuyucu tarafından okutulur.

İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.

Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her aday için dört ayrı ham puan hesaplanır.

Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testin ortalaması bulunur.

Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standart sapması hesaplanır.

Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adayların ham puanlarının ortalamasını 50 ye, standart sapmasını 10 a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarak her bir testin ağırlık standart puanları bulunur.

Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak, Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP) bulunur.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdında hiç işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavları değerlendirmeye alınmayacağı gibi herhangi bir kontenjandan yerleştirme veya bursluluk hakkından da yararlanamayacaklardır.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

MEB’in 2018 iş takvimine göre İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...