HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

DGS SONUÇLARI SORGULA 2018 | ÖSYM Dikey GEÇİŞ SINAVI DGS AİS Öğrenci Girişi SORGULAa

Düzenleyen: /
DGS SONUÇLARI SORGULA 2018 | ÖSYM Dikey GEÇİŞ SINAVI DGS AİS Öğrenci Girişi SORGULAa
Dgs Sınav Sonuçları, Dgs Sınav Sonuçları Açıklandı Mı, Dgs Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, Dgs Sınav Sonuçları Sorgula, Dgs Sınav Sonuçları Öğren, Haber

EĞİTİM Haberleri

DGS SINAV SONUÇLARI SORGULA, DGS SONUÇLARI SORGULA. ÖSYM DGS sonuçları açıklandı DGS sonuçları öğren, ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı (DGS) öğrenci girişi sorgulama ekranı haberimizde yer alıyor. DGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? sorusu merak ediliyor. Binlerce öğrencinin girdiği 2018 DGS sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 21 Temmuz 2018'de uygulanan meslek yüksekokulları ile Açıköğretim önlisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (2018-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.İşte 2018 DGS sınav sonuçları ile ilgili aradıklarınız...

DGS SONUÇLARI SORGULA. DGS sınav sonuçları açıklandı, DGS sınav sonuçları sorgula, DGS sınav sonuçları öğrenci girişi sorgulama gibi detaylar haberimizde yer alıyor. Binlerce öğrenci, 2018 Dikey Geçiş Sınavında (DGS) ter döktü. ÖSYM tarafından belirlenen tarihe göre 2018 16 Ağustos günü açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yaptığı duyuruya göre, 21 Temmuz 2018'de uygulanan meslek yüksekokulları ile Açıköğretim önlisans programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'na (2018-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. 

DGS SINAV SONUÇLARI TIKLA ÖĞREN

DGS SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

2018 DGS sınav sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

2018 ÖSYM takvimine göre Dikey Geçiş Sınav (DGS) sonuçları 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacağı bekleniyor. ÖSYM tarafından henüz resmî bir açıklama gelmese de bu tarihte DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı belirtiliyor.

DGS tercihleri nasıl yapılacak?

ÖSYM' tarafından puanlar belli olduktan sonra DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden bir uyarı yapıldı. Tablo 2 üzerinden DGS tercih başvurularını yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanmadığı taktirde başvuruları geçersiz olacak. Adaylar, www.osym.gov.tr üzerinden yayınlanacak olan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi hususunda uyarılarda bulunuldu. Söz konusu tabloda, ön lisans programından mezun olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği öğrenilecek. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz 
sayılacaktır.

DGS değerlendirmesi nasıl yapılıyor?

4.1. sayısal ve sözel standart puanların hesaplanması

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

4.2. ön lisans başarı puanı 

2018-DGS’ye başvuran adaylardan her biri için ön lisans öğrenimindeki akademik ortalama göz önünde tutularak bir Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplanacaktır.

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...