Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KPSS ortaöğretim sonuçları 2018 TIKLA ÖĞREN | KPSS Sonuç Sorgula | ÖSYM sonuç sorgulamaa

Düzenleyen:
KPSS ortaöğretim sonuçları 2018 TIKLA ÖĞREN | KPSS Sonuç Sorgula | ÖSYM sonuç sorgulamaa

EĞİTİM Haberleri

2018 Kpss ortaöğretim sonuçları açıklandı mı aramaları sürerken beklenen haber geldi! KPSS Sonuç Sorgula. Milyonlarca memur adayı nefesini tutmuş KPSS sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. ÖSYM sonuç sorgulama sayfası burada. KPSS sonuçları açıklandı mı? KPSS sonuç sorgula, KPSS sonuç tıkla öğren, KPSS sonuç sorgulama sayfası, ÖSYM sonuç sorgula

2018 KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı mı diye merak eden memur adaylarının bekleyişi sona erdi! ÖSYM 8 Kasım'da sonuçların açıklanacağını duyurmuştu. KPSS sonuçları açıklandı. Milyonlarca aday nefesini tuttu sonuçlarını inceliyor! KPSS sonuç sorgula, ÖSYM sonuç sorgulama... KPSS sonuçları açıklandı. KPSS sonuçları, KPSS sonuç öpren, KPSS sonuç sorgula, ÖSYM sonuç sorgulama sayfasına sitemizden ulaşabilrirsiniz. İşte KPSS sonuç ve ÖSYM sonuç sorgulama sayfası

Milyonlarca kişinin beklediği an geldi. KPSS sonuçları açıklandı mı?. KPSS sonuç sayfasına sitemizdeki KPSS sonuç sorgula ve ÖSYM sonuç sorgulama linkinden ulaşabilrsiniz.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu, kurum tarafından puanların açıklanmasından sonra ÖSYM'nin ana sayfasında açıklayacak.

Önemli bilgiler: Tercih kılavuzu kurum tarafından yayınlandıktan sonra B grubu kadroları içerisinde tercihler yapılacaktır. Kurum tarafından tercihler alınırken ilk başta ücret alınmazken sonraki tercih başvurularında tercih ücretleri muhakkak ödenmesi gerekiyor. ÖSYM AİS sayfasında tercih tarihlerinde tercihler kaydedilse bile aday tekrardan değiştirme hakkına sahip.

KPSS ortaöğretim sonuçları 2018 TIKLA ÖĞREN | KPSS Sonuç Sorgula | ÖSYM sonuç sorgulamaa

KPSS ÖNLİSANS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?
Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına giren testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Adayların ASP'leri kullanılarak, lisans düzeyi için KPSSP93 puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. B Grubu Kadrolara yerleştirme ÖSYM tarafından KPSS puanları esas alınarak yapılacaktır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...