Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mağdurları dinleyen Millî Eğitim harekete geçti

Mağdurları dinleyen Millî Eğitim harekete geçti

EĞİTİM Haberleri

Doğa Kolejinde aylardır devam eden ‘maaş ödememe’ iddiaları sürüyor. Paralarını alamadıklarını söyleyen bazı öğretmenler iş bırakmıştı. Velilerse önceki gün okulun durumuna tepki ve öğretmenlere destek için Ataşehir’deki genel merkez önünde toplanmıştı. Bütün bu tartışmaları takip eden Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti.

Mahmut Özay İSTANBUL

“Eğitim öğretim sürecinin aksamaması için bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak gerekli tedbirler alınmıştır” diyen Bakanlık, ulaşan başvurular hakkında gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını söyledi. MEB’den yapılan açıklama şöyle: Doğa Kolejinin 51 şehirde 411 özel okulu bulunmaktadır. Problemler, 15 ildeki 214 okulda yaşanmaktadır. 41 ildeki 197 okul ise imtiyaz hakkı kullanımı (franchising) metoduyla eğitim öğretim
faaliyetlerini düzenli şekilde sürdürmektedir. Görev yapan personelin karşılanmayan özlük haklarını dava yoluyla ilgili okulun kurucusundan talep etme hakları bulunmaktadır. Muhtemel bir durumda öğrencilerimizin resmî veya özel okullara nakillerinin gerçekleştirilebilmesi için bütün planlamalar yapılmıştır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...