Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Giriş Yerleri Belli mi? | MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Sınav Giriş Yerleri Sorgula Tıklaa

Düzenleyen:
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Giriş Yerleri Belli mi? | MEB Sözleşmeli Öğretmenlik Sınav Giriş Yerleri Sorgula Tıklaa

EĞİTİM Haberleri

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Yerleri belli oldu mu? Ön başvurularını tamamlayan adaylar Google'da 'Sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıkladı mı?' şeklinde aramaya yapmaya başladı. Sözleşmeli Oğretmenlik alımı için basvuran adaylar büyük bir merak içerisinde 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sınav giriş yerlerinin ve merkezlerinin açıklanmasını bekliyorlar. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu duyuruda sözleşmeli öğretmenlik alımı için sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklandı. İşte 20 bin sözleşmeli öğretmenlik alımı için mülakat sınav giriş yerleri sorgulama ekranı...

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Yerleri belli oldu mu? MEB Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınav merkez giriş yerleri 2020 sorgulama ekranına bu haberimiz üzerinden erişebilirsiniz. Öğretmen adaylarının gözü kulağı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için sözlü sınav girişlerinin açıklamasında.  Sözlü sınavda adaylar: eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Haberimiz üzerinden Sözleşmeli Öğretmenlik Sınav Giriş Yerlerini Sorgulamasını yapabilirsiniz...

SÖZLEŞME ÖĞRETMEN MÜLAKAT YERİ SORGULAMA

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SÖZLÜ SINAV TARİHİ
Sözlü sınavlar 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ
Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

SÖZLÜ SINAV BAŞVURULARI İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER
Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava girmek üzere yaptıkları başvuruları onaylananlardan KPSSP10-KPSSP121 ile KPSSP120 sonucunda her alan için en yüksek puan alandan başlamak üzere alanlar bakımından belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday (Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan adaylar dâhil) yerleştirildikleri sınav merkezinde sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınava alınacak
adaylar http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Sözlü sınava alınacak adaylar Ek 3’te yer alan Sözleşmeli “Öğretmen Sözlü Sınav Aday Değerlendirme Formu” üzerinden sözlü sınav komisyonunca değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir. Sözlü sınava katılanların sınav puanları Sözlü Sınav Sonuç Ekranına işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

Sözlü sınav sonuçları http://www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

SÖZLİ SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILIR?
Sözlü sınav sonuçlarına, sınav merkezi olan il millî eğitim müdürlüğü aracılığıyla sınava girdiği sözlü sınav komisyonuna itiraz edilebilecektir.

İtirazlar, sözlü sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek ve ilgililere bildirilecektir.

TERCİHLER

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen
öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir. 

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMALARI NASIL YAPILACAK?
Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...