Türkiye’den Sri Lanka’ya anaokulu

Düzenleyen:
Türkiye’den Sri Lanka’ya anaokulu

EĞİTİM Haberleri

Sri Lanka’nın Puttalam bölgesinde Sadakataşı Derneği ile Berlin Sultan Ahmet Camisinin birlikte projelendirdiği anaokulunun açılışı gerçekleştirildi.

Sadakataşı Derneği ile birlikte Berlin Sultan Ahmet Camisinin yapımını gerçekleştirdiği, 120 metrekarelik alan üzerine inşa edilen Berlin Sultan Ahmet Anaokulu öğrenciler ve bölge halkının katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’den Sri Lanka’ya anaokulu

50 öğrenci eğitim görecek
120 metrekare alan üzerine projelendirilen anaokulunda 50 çocuk eğitim görecek. Anaokulu iki sınıf, ofis ve oyun alanından oluşuyor. Açılışı yapılan Berlin Sultan Ahmet Anaokulu ile ülkede azınlık olarak yaşayan Müslümanlar dini ve ülke müfredatını içeren yeni bir eğitim merkezine sahip oldu.

Sadakataşı’nın bölgedeki 3. okulu
Sri Lanka’da eğitim alanında çalışmalarını sürdüren Sadakataşı, geçtiğimiz yıllarda bölgede iki okulun yapımını tamamlayarak açılışını gerçekleştirdi. 15 Temmuz şehidi Halil Kantarcı adına yapılan eğitim merkezi ve yetimhanede 90 kişi yatılı eğitim görüyor. Bir diğer proje olan Osmanlı Okulu’nda ise 50 öğrenci eğitim görmektedir. Berlin Sultan Ahmet Anaokulu ile birlikte dernek bölgede 3. eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’den Sri Lanka’ya anaokulu

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal yaptığı açıklamada ‘‘Sri Lanka’da azınlık durumda olan Müslümanlar eğitim konusunda sorunlar yaşamaktadır. Bu problemin çözümüne katkı sağlamak için inşa ettiğimiz anaokulu ile ülkeye yeni bir proje kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgeye yapmış olduğumuz insani yardımlarla birlikte eğitim konusundaki çalışmalarımızı da sürdürmeye devam edeceğiz’’ İfadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...