Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'den Çamlıdere iddialarına yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MEB'den Çamlıdere iddialarına yalanlama

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Çamlıdere Belediye Başkanı AK Parti’li Hazım Caner Ercan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk’un bir öğretmeni Çamlıdere'den Mamak’a tayin ettirdiğini söyledi.

Partisinin ilçe kongresinde konuşan Ercan kadın öğretmeni kastederek "Çamlıdere'ye tayin olduğu gün Mamak'ta bir ilkokula görevlendiriliyor. Babası hastaymış babasına bakacakmış. Babası üç ay önce vefat etmiş" diye eleştiride bulundu.
Bunun üzerine Bakanlıktan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada öğretmenin görevlendirme süreçleriyle ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek "Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu şartlar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin 'sınav, eş durumu ve sağlık mazereti' gibi nedenlerle görev yeri değiştirme talepleri, yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır."

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...