Müfredat belli, mazeret kalmadı

Müfredat belli, mazeret kalmadı

EĞİTİM Haberleri

Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS'de bir değişikliğin söz konusu olmadığını, öğrencilerin bütün müfredattan sorumlu tutulacağını bildirdi.

MAHMUT ÖZAY

Açıklamalara istinaden konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdülkadir Gayretli “Öğrenciler uzaktan eğitimlerine düzenli katılım sağlamaya devam etmeli. Gerçek saat ve sürede deneme sınavları çözülmeli” dedi. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan adaylar için geri sayım sürüyor. Sınavlara hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Gayretli “EBA’da 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencileri için açılmış olan sınavlara hazırlık derslerini takip edin. EBA’da yayınlanmış örnek sorularla, Millî Eğitim’in yayınladığı örnek soruları çözmeyi unutmayın. Çeşitli soru kitaplarından ve online platformlardan yararlanın. Yapamadığınız soruları online olarak sorun. Konuları ve soruları pas geçmeyin” diye konuştu.
Bütün müfredattan sorumlu olmanın öğrencilerin stres düzeyini artırabileceğini de söyleyen Gayretli “Başarı, emek ve çalışma disiplini ile birlikte gelir. Sınav kaygınızı en düşük seviyede tutun” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...