Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktora tezi için 8 aydır göçerlerle yaylada yaşıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Doktora tezi için 8 aydır göçerlerle yaylada yaşıyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Ardahan Üniversitesinde doktora yapan Özlem Akgün, tez konusu olan "Göçebe aşiretlerde hayvancılık ve doğa kültür ilişkisi: Alikan, Düderan ve Soran aşiretleri örneğinde halk bilim açısından karşılaştırılmalı bir inceleme" için 8 aydır göçerlerle birlikte yaylada çadırlarda kalıyor.

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki 3 büyük göçer aşiretiyle ilgili saha çalışmasının %95’ini tamamlamak üzere olan Akgün "Alikan, Düderan ve Soran aşiretlerinin halk bilimi açısından karşılaştırması benim alan araştırmamdır. Kaç defa git gel yaptım, baktım olmuyor. 17 Mayıs 2020’de geldim. 27 gün ön araştırma yaptım. 5 gün kalıp gittim. 1 hafta-10 gün kaldım. Böylece alan çalışmamı yaptım" dedi.

Farklı aşiretleri görme imkânı bulduğunu kaydeden Özlem Akgün "Göçerler iklime bağlı, şehirden çok uzaklarda, yalnız başlarına yaşıyorlar. İkamet yerlerinde kime sorsalar beni biliyorlar artık. Yaz dönemini bitirdim, kış dönemi çalışmam da bitmek üzere. Elde ettiğim verileri yazıya geçireceğim. Artık doktora tezimin yazma aşaması kaldı" diye konuştu.

Doktora tezi için 8 aydır göçerlerle yaylada yaşıyor

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...