HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AYM, kararını açıkladı: Eğitim hakkı ihlal edildi

Düzenleyen: /
AYM, kararını açıkladı: Eğitim hakkı ihlal edildi
Anayasa Mahkemesi, Aym, Yükseklisans, Haber

EĞİTİM Haberleri

Anayasa Mahkemesi (AYM), eğitimini tamamlamasına rağmen sınav iptal edildiği için yüksek lisans eğitimi geçersiz sayılan kişinin başvurusunda eğitim hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Mahkemenin kararında ertelenen imtihana giremeyenlere yeni bir hak tanınmasının önemine işaret edildi. Kararda ayrıca sınavı kazanarak usulüne uygun bir şekilde eğitimlerini tamamlayan kişilerin eğitiminin geçersiz sayılmasının oldukça ağır bir müdahale olduğu ifade edildi. Sınavın iptal edilmiş olmasında başvurucunun hiçbir kusuru bulunmadığına dikkati çeken kararda “İptalin asıl sebebi sınavın ertelenmesi kararından sonra usulüne uygun bir ilan yapılmadan sınavın tekrarlanmış olmasıdır. Sınavın iptaline yol açılmasında asıl sorumluluk idareye aittir . Öte yandan idarenin iptal kararının gereğini yerine getirmek için yeterince hızlı davrandığı da söylenemez” ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...