Veliler 'forma' istiyor

/ Kaynak: İHA
Veliler 'forma' istiyor

EĞİTİM Haberleri  / İHA

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okullarda yapılan oylamalarda velilerin yüzde 80'inin çocukları için formayı tercih ettiğini söyledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerin yüzde 80'inin formayı tercih ettiğini söyledi. Açılış töreni için Eskişer'e gelen Avcı, kılık kıyafet yönetmeliğiyle ilgili kamuoyu araştırması yapıldığını ifade etti. Bakan Avcı, "Gördük ki, özellikle anneler, çocuklarının okula bir formayla gitmesinin daha uygun olduğunu söylüyor. Ekonomik olarak da orta gelirli aileler için okul forması daha uygun geliyor. Kız çocuğu olan anneler ise, biz her sabah kızlarımızla, bugün ne giyeceğim kavgası yapmaktan bıktık diyorlardı" ifadelerini kullandı. Uygulamanın vatandaşlar tarafından nasıl karşılandığını aktaran Avcı, "Son yaptığımız kamuoyu araştırması gösteriyor ki, okullarda forma talebi hiç yüzde 80'in altına düşmedi. Yani biz yüzde 51 diyoruz ama velilerin yaptığı oylamalarda yüzde 80'lere varan oranlarda insanlar 'forma' diyor. Demek ki doğru bir tespit yapılmış" dedi. Bakan Avcı, serbest kıyafet uygulamasından geri adım atmadıklarını fakat yönetmeliği genişlettiklerini anlatarak, "Yeni yönetmelikte şu kuralı da getirdik; eğer bir okul forma seçtiyse o forma o okul için 4 yıl geçerlidir" diye konuştu.
ELİF'E YARDIM SÖZÜ
Bakan Nabi Avcı, güneşe çıkamadığı için okula gidemeyen deri hastası 12 yaşındaki Elif Sultan Karabayır'a yardım sözü verdi.

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...