Milli Eğitim Bakanı Özer: Ana hedefimiz nitelikli eğitim

Düzenleyen:
Milli Eğitim Bakanı Özer: Ana hedefimiz nitelikli eğitim

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Özer, "Bir eğitim sistemi ancak öğretmenleri kadar başarılı ve güçlüdür. Dolayısıyla öğretmenlerimize yapılacak her yatırım, eğitim sistemimizin başarısını doğrudan etkileyecektir" diyerek ana hedeflerinin her bir çocuğun nitelikli eğitime erişimini sağlamak olduğunu belirtti.

Mahmut ÖZAY ANKARA

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20. Millî Eğitim Şûrası’nın ana temasının “Eğitimde Fırsat Eşitliği” olduğunu belirterek “Amacımız, eğitimde yapılan önemli iyileştirmelerden ve devasa yatırımlardan sonra artık eğitimde niteliği artırmak ve her bir çocuğumuzun nitelikli eğitime erişimini sağlayabilmektir” dedi.

Ülkeler arasında ekonomik rekabetin yanında eğitim sistemleri bağlamında da sürekli rekabetin bulunduğuna işaret eden Bakan Özer, birçok ülkenin eğitim sistemini iyileştirmek için devasa bütçeler ayırmasının temel sebebinin eğitim yatırımlarının ülkenin her yönüyle kalkınmasında geleceğe en önemli yatırım olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Özer, araştırmaların hem iş piyasasının ihtiyaç duyduğu becerilerin sağlanmasında hem de genç işsizliğin azaltılmasında mesleki ve teknik eğitimin stratejik öneme sahip olduğunu gösterdiğini kaydederek bu çerçevede mesleki ve teknik eğitimi Türkiye’nin geleceği açısından stratejik bir mesele olarak gördüklerini ve Şûra’da kapsamlı şekilde tartışılmasını istediklerini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer: Ana hedefimiz nitelikli eğitimMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

"EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRETMENLER KADAR BAŞARILI VE GÜÇLÜDÜR"

Eğitimde niteliği artıracak en önemli unsurun öğretmenler olduğunu vurgulayan Özer, şöyle konuştu: Bir eğitim sistemi ancak öğretmenleri kadar başarılı ve güçlüdür. Dolayısıyla öğretmenlerimize yapılacak her yatırım, eğitim sistemimizin başarısını doğrudan etkileyecektir. Öğretmenlerimizin üstlendiği görev ve sorumluluk, sosyal ve mali haklarına yönelik yasal bir güvenceyi de zorunlu hale getirmektedir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Şura sonrasında meclise sunulacak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...