Kürtçe eğitim için ilk girişim

Kürtçe eğitim için ilk girişim

EĞİTİM Haberleri

Demokratikleşme Paketi'nde yer alan özel okullarda ana dilde eğitim için Şırnak'ta bulunan tek özel okuldan ilk adım atıldı.

Şırnak'ın tek özel okulu olan Yağmur Koleji, 'Demokratikleşme Paketi'nin açıklanmasının ardından kentte Kürtçe eğitim vermek için çalışmalara başladı. Okul Müdürü Mahmut Umut, "Yasal süreç tamlandıktan sonra velilerimizin isteğiyle, velilerimizin talebi doğrultusunda böyle bir istek olursa kolej olarak anadilde eğitimi vermeye hazırız" dedi.Şırnak'ta Kardelen Eğitim Kurumları bünyesinde bulunan Yağmur Koleji, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Demokratikleşme Paketi'nde 'Kürtçe'nin özel okullarda öğretileceği' yönündeki açıklamasının ardından kentte Kürtçe eğitim vermek için çalışmalara başladı. Yağmur Koleji Müdürü Mahmut Umut, "Demokratikleşme paketiyle beraber bölgede bir heyecan başladı. Bu özel okullarda da ana dilde eğitim maddesi geçti. Yasal süreç tamlandıktan sonra velilerimizin isteğiyle, velilerimizin talebi doğrultusunda böyle bir istek olursa kolej olarak anadilde eğitimi vermeye hazırız. Ama bunun yasal sürecini tamamlaması lazım, velilerimizin böyle bir isteği olması lazım. Biliyorsunuz bizim işimiz eğitim hangi dil olursa olsun bizim için fark etmiyor. Bizim burada amacımız burada eğitim, bu Kürtçede olabilir Türkçe'de olabilir, İngilizce'de olabilir. Bizim kolejimizde İngilizce'de var, Türkçe eğitim var. Bunu yanında Kürtçe anadilde vermeyi canı gönülden vermeyi isteriz" dedi.


Kardelen Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Şaran, Şırnaklılara ana dilde eğitim vermek istediklerini belirterek, "Özel okullarda anadilde eğitimini olması son derece sevindirici bir durum. Bizim Kürtçe eğitim için gelecek planlarımız var. Tabi bunun yasal zeminde olmasını bekliyorduk. Kürtçe eğitim verme, bölge insanın kültürünü sosyal yapısını bilen bir kadromuz var. Şu an okulumuz olsun, kampüsümüz olsun yasal mevzuatlar yerine geldiği zaman Kürtçe eğitim vermeye hazırız" dedi.
Şırnaklı vatandaşların bazıları da özel okulda da olsa Kürtçe eğitim verilmesinin gelecek açısından iyi bir adım olduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...