Nihat Özdemir, Kuzey Irak'ta yer altına iniyor

- Güncelleme:
Nihat Özdemir, Kuzey Irak'ta yer altına iniyor

Ekonomi Haberleri

Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat, Kuzey Irak'ta Gali Zakho Tüneli'nin tasarım ve inşaat işleri için sözleşme imzaladı.

Yurtiçinde ve yurtdışında inşaat sektöründe büyük projelere imza atan, Nihat Özdemir'in sahibi olduğu nbsp;Limak İnşaat, Kuzey Irak'ta Gali Zakho Tüneli'nin tasarım ve inşaat işleri için sözleşme imzaladı. Yapımı 30 ay sürecek olan Gali Zakho Tüneli'nin temel atma töreni, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı İmad Ahmed, bakanlar ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirildi. Limak İnşaat, Gali Zakho Tüneli'nin uygulama projelerinin hazırlanması ve yapımı işinin sözleşmesini 136 milyon dolarlık teklifle kazandı. 2x2 şeritli olacak karayolu tüneli, Duhok şehri ile kuzeybatısında yer alan Zakho'yu birbirine bağlayacak. Dağın içerisinden geçecek tünel, 3 bin 590 metrelik iki ayrı tüpten oluşacak. Proje kapsamında elektromekanik, havalandırma, aydınlatma, yangın söndürme ve çeşitli kontrol sistemleri imalatları da gerçekleştirilecek. Gali Zakho Tüneli'nin inşaatının tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ticaret yolunda güvenli ulaşım sağlanacak. Temel atma töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, "Bölgedeki ilk projemiz olan Gali Zakho Tüneli, bölgenin ticari ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...