Ülker bir market zincirini daha satın aldı

- Güncelleme:
Ülker bir market zincirini daha satın aldı

Ekonomi Haberleri

Ülker Grubu, 'Şok'la indirimli market piyasasında hızla büyümeye devam ediyor.

Ülker Grubu, 'Şok'la indirimli market piyasasında hızla büyümeye devam ediyor. Haziranda DiaSA'nın tüm hisselerini alarak dev bir adım atan Şok Marketleri bu kez de bünyesine Onurex Marketleri'ni kattı. Satın alma bedelinin 33 milyon lira olduğu açıklandı. Ülker, indirimli market pazarında tüm oyuncuları toplayarak büyüyor. Bizim Toptan Satış Mağazaları'yla yola çıkan grup, Şok Marketleri'ni satın almıştı. Ardından 'Şok'u pazarın diğer dev oyuncularıyla büyütme operasyonuna başladı. Geçen ay DiaSA'nın yüzde 100 hissesini satın alan Şok Marketleri, şimdi de Onurex Marketleri'ni nbsp; bünyesine kattı. Onurex'in toplam 119 mağazası Şok'a geçti.
KAP'A AÇIKLADI
Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş'nin, KAP'a yaptığı açıklamada, yüzde 10 payla yatırımlarının bulunduğu Şok Marketler'in, Onur Ekpres Marketçilik hisselerinin tamamını satın aldığı bildirildi.
33 MİLYON LİRAYA ALDI
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Perakendecilik sektöründe faaliyet gösteren, yüzde 10 payla finansal yatırımımız olan Şok Marketler Ticaret AŞ, Onur Ekspres Marketçilik AŞ hisselerinin yüzde 100'ünü temsil eden hisseleri almak amacıyla 08 Temmuz 2013'de Hisse Devir Sözleşmesi imzalamıştır. Toplam işlem bedeli, kapanış tarihinde artı/eksi düzeltmelere tabi olmakla, 33 milyon lira olarak belirlenmiştir. Devir işlemi, Hisse Devir Sözleşmesi'nde tarif edilen ön koşulların gerçekleşmesi ve gerekli izinlerin alınmasını müteakip gerçekleşebilecektir."
'ONUR'LA SÜPERMARKETTE DEVAM'
Onurex Marketleri'nin bağlı olduğu Özen Grup da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özen Grup CEO'su Cemal Özen, "Grubumuz olarak perakende de farklı markalarımız ile faaliyet gösteriyoruz. Perakende sektöründe yaşanılan yeni gelişmeler paralelinde hem süpermarket, hem de indirim mağazacılığı alanında hizmet sunma ve süreç yönetimindeki farklılıklar yeni stratejik kararlar almamızı sağlamıştır. Bu stratejiden hareketle Onurex mağazalarımızı Yıldız Holding (Şok Marketler A.Ş)'ye devretmek için anlaşma imzaladık. Bu devir Özen Gurubun Onur markası ile gelişim ve büyümesine odaklanma amacı göz önünde tutularak alınmış bir karardır" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...