Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa'dan sevgilerle - Seda Akbay

Borsa'dan sevgilerle - Seda Akbay

Ekonomi Haberleri

Film gibi bir giriş olacak biraz ama, bundan tam 4 yıl önceydi.

Bugünlerde büyük ve ilgi çeken değişimine tanık olduğumuz kanalımız nbsp;TRT Haber, nbsp; o zamanlar nbsp;TRT nbsp;2 idi.
"Ekonomi Ajandası" programını yapmaya başladığımız ilk günlerdi. Halka, güvendiği, birikimlerini değerlendirdiği yatırım araçlarını soralım dedik ve nbsp;Ulus TRT'den indik Beşiktaş çarşısına...
"Devlet tahvili, altın, döviz..." derken iyiydi ama "Borsa" dediğimizde yüzler ekşiyordu. "Aman bana borsa deme, orası oyun yeri, çok param gitti." diyenlerin sayısı hiç de az değildi... Türkiye'nin 2001'de geçirdiği ekonomik türbülans, "Şanslı azınlık!" dışında kalan herkese olduğu gibi İMKB'de yatırımı olanlara da ciddi hasar verdi. Tahtası kapanan şirketlerin binlerce yatırımcısı mağdur oldu. Maalesef, o günlerde bilinçaltına işleyen bu olaylar yaşansa da, son yıllarda Türkiye ekonomisinin bütçesindeki olumlu gelişmeler, enflasyonun, faizin tek haneye gelmesi bu bilinçaltını silmeli artık. nbsp;
Bir Bakanın ağzından çıkan bir cümlenin Borsayı yerle bir ettiği günler geride kaldı çok şükür...
Son yıllarda "Sermaye Piyasaları'nda yapılan önemli düzenleme ve denetimler de, BIST'in yatırımcılar için güven duyulan bir yatırım alanı olmasını hedefliyor.
Nisan 2013'te değişen yapısı ve yeni ismiyle Borsa İstanbul, bugün 420 Türkiye şirketinin işlem gördüğü bir finans merkezi. Burası hipodrom filan değil, Türkiye'de iş yapan şirketlere sermaye veriyor, ortak oluyorsunuz.
İki haftadır, TRT Haber'de sabah saat 10.20 ve akşam 17.40'ta açılış ve kapanış gonglarından hemen önce ve hemen sonra canlı yayınlar yapıyoruz. Yani, yeni stüdyomuz İstinye'deki Borsa İstanbul'un seans salonu. Pek hayalinizdeki gibi "Aldım, sattım!" nidaları yok, sakin sessiz bir yer. Yayınlar için bu harika bir durum tabii???
İlk gün özel röportaj yaptığımız Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Turhan, "Borsaya orta ve uzun vadede yatırım yapan mutlaka kazanır." dedi. Bu arada, yerli yatırımcının borsada kalma süresi 1 ay, uluslararası yatırımcının 1 yıl! Çok sabırlıyız değil mi!
İbrahim Turhan'ın röportajın sonunda söylediği sözler ise birer haber başlığı gibi:
"BIST 30 Endeksinde (en değerli 30 şirket) işlem yapanların 3'te 2'si yabancı yatırımcılar, üzülmemek elde değil..."
"2007-2012 yılları arasında İstanbul Borsası R yükseldi." nbsp;
nbsp;"Borsa'ya ilgi duyan herkesin giriş adımının 'Bireysel Emeklilik Sistemi' olmasını öneriyorum. İsteyenler fonlarını yöneten kurumları, "Hisse senedi yatırımı istiyorum" diyerek yönlendirebilirler."
Borsa İstanbul'daki şirketleri inceleyin, güvendiğiniz, kullandığınız markaların gelişimlerini takip edin. Profesyonel destek ve sabırla ilerleyin, kazanan siz olun...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...