Kuraklık tarımı vurdu, zarar yüzde 20'yi aştı

/ Kaynak: DHA
Kuraklık tarımı vurdu, zarar yüzde 20'yi aştı

Ekonomi Haberleri  / DHA

Kışın yağmayan kar ve yağmur kuraklığa kuraklıkta en çok tarıma vurdu. Yetkililer yüzde 20 dolayında zarar olduğunu belirtti.

KIŞ mevsiminde yağmayan yağmur ve kar nedeniyle oluşan kuraklık, tarım alanlarını vurdu. Yetkililer, hububat ekili tarımsal alanlarda yüzde 20 dolayında zarar görüldüğünü bildirdi. Polatlı'nın Karaahmet Köyü başta olmak üzere birçok köyünde halk yağmur duası yaptı.Ankara'nın en büyük tarım potansiyeline sahip ilçesi Polatlı'da kuraklık çiftçileri endişelendirdi. Polatlı'da 1 milyon 200 bin dekarlık alanda hububat ekimi yapan çiftçiler, kuraklık nedeniyle 2014 yılı hasat mevsiminde ürün alamamaktan korkuyor. Bu nedenle ilçede birçok köyde çiftçiler yağmur duasına çıktı. İlçeye 30 kilometre uzaklıktaki nbsp;Karaahmet Köyü camiindeki yağmur duasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de katıldı. Dua ardından yemek yenildi.
Tarım uzmanları, Polatlı'da güz döneminde yağış olmadığı için hububat ekili alanlarda yüzde 20 dolayında zarar meydana geldiğini söyledi. Bitkinin gerekli olduğu dönemlerde yağış alamamasının ileride daha büyük zararlara yol açacağı ifade edilirken, "Güz döneminde yağış olmadığı için meydana gelen zararın telafi edilmesi mümkün değil. Bahar döneminde de benzer durum yaşanacak gibi görünüyor. Bu da zararın daha büyük oranda olmasına yol açacak" diye bilgi verildi.
Ekonomi
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...