Hareketsiz hesabınızı yazılı belge ile kapatın

Hareketsiz hesabınızı yazılı belge ile kapatın

Ekonomi Haberleri

Telefon kayıtları bankalarda sadece 1 yıl tutuluyor. Yıllar sonra kötü sürprizle karşılaşmamak için bankaya gidip yazılı belge alın

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu; son günlerde tartışılan "bankadaki hareketsiz hesaplar" sebebiyle tüketicilerin mağdur olabileceğini belirterek, bu konuda dikkatli olunmasını istedi. 180 gün hareket görmeyen hesapların sahiplerine bildirim yapıldıktan sonra, 30 gün içinde tüketicinin bankaya başvurup hesabını kapatmadığı sürece hesap işletim ücreti yansıtılabileceğini hatırlatan Ağaoğlu, şunları söyledi: "Bugünlerde bazı bankalarca tüketicilere gönderilen e-posta mesajlarıyla, hareket görmeyen hesaplarına 6 aylık 55 lira gibi hesap işletim ücreti yansıtılacağı ve bu mesajda belirtilen tarihe kadar hesap kapatılmadığı takdirde bu ücretin borç kaydedileceği belirtiliyor. Burada tüketicileri ciddi riskler bekliyor. Hesap işletim ücreti yansıtılmasından haberi olmayan tüketiciler, yıllar sonra borç yüzünden kredi kayıt bürosunun kara listesine girecek, hatta icralık olabilecek. Bir tüketici, bankanın müşteri hizmetlerini telefonla arayıp hesabın kapatılmasını talep edebilir. Bu durumda da tüketiciyi riskler bekliyor. Hesabın kapatılmasını talep ettiğiniz telefon görüşmesi, Bankacılık Kanununa göre 1 yıl boyunca muhafaza edilmek zorundadır. Ancak Borçlar Kanununa göre bankanın 10 yıl süreyle alacağını talep etme hakkı bulunuyor. Bu sebeple tüketici, telefonla kapattığı hesapla ilgili 9 yıl sonra kendisine yansıtılmış bir hesap işletim ücreti borcundan dolayı takibe düşebilir. Bu durumda hesabı kapattığını kanıtlaması mümkün olmayacak. Tüketiciler kötü sürprizle karşılaşmamak için, hesabın kapatıldığı yazılı olarak tüketiciye bildirilmelidir. Tüketici, belgeyi mutlaka almalıdır."


VATANDAŞI YORMASINLAR!
Bankalarda toplam 100 milyonun üzerinde hesap olduğu biliniyor. TÜDER Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu; "Vatandaşları yormak yerine, ulaşılan tüketicilere hesapları kapatılınca belge gönderilsin. Müşteri dönüş yapmazsa, hareketsiz hesap sıfır bakiye ise kapatılsın. Para varsa hesapta askıya alınsın" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...