İran'dan 4 talep

İran'dan 4 talep

Ekonomi Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son İran gezisinde ortaya konulan 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmak için yol haritası belirlendi.

Türkiye'den ortak sanayi bölgesi, ortak sınır kapısı, Bazergan-Gürbulak sınır kapısına raylı sistem isteyen İran, tercihli ticaret anlaşmasının takviminin netleşmesini talep ediyor. Tahran'da gerçekleştirilen Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında konuşan İran İletişim ve Enformasyon Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi, iki ülkenin ortak sanayi bölgeleri, ortak sınır kapısı ile yakınlaşması gerektiğini ifade ederek, "Bazergan-Gürbulak sınır kapılarında raylı sistemle ticaret yapılmalı. Tercihli ticaret anlaşması için tarih belirlenmeli" dedi. İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin de Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini hatırlatan Vaizi, "Ben de iki hafta önce gelerek teknik çalışmaları tamamlayacağım. Başka ülkelere örnek işbirliği çıkarmamız gerekiyor" diye konuştu. nbsp;
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da iki ülke arasında 2002 yılında 1.2 milyar dolar olan ticaretin 10 kat artarak geçen yıl 12.6 milyar dolara çıktığını belirterek, şunları kaydetti: "Geçen yıl imzalanan Türkiye-İran tercihli anlaşması 30 milyar dolarlık ticaret hedefinde önemli bir kilometre taşı oldu. Nihai hedefimiz serbest ticaret anlaşması. Ayrıca turizm, petrokimya, müteahhitlik konularında karşılıklı adımlar atmak istiyoruz."
Cenk nbsp;Esen TAHRAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...