Memura çifte müjde

Memura çifte müjde

Ekonomi Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgeyle memurlar rahat bir nefes aldı.

Memurları iş yükünden kurtaran genelgeye göre zorunlu ve istisnai haller bulunmadığı sürece, günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma yaptırılmayacak. Zorunlu ve istisnai hallerde, fazladan çalışılan süreye ilişkin ücret, ilgili mevzuatı çerçevesinde ödenecek. İlgili mevzuatı gereği fazla çalışma karşılığı ücret ödenememesi durumunda ise söz konusu kamu görevlilerine, tabi oldukları mevzuat hükümleri çerçevesinde, yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilecek. Ancak bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilecek. nbsp;
Ayrıca genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarının, statü ayrımı yapılmaksızın, işçi, memur, sözleşmeli ve benzeri bütün personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde yayımlanacak. Personel alım ilanları, ilanın kurumlar tarafından ne zaman yayımlanacağı belirtilerek bu tarihten en az beş gün önce Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...