Gül, 'Moralinizi bozmayın, işinize bakın'

Gül, 'Moralinizi bozmayın, işinize bakın'

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, 'Moralinizi bozmayın, işinize bakın. Siz ne kadar başarılı olursanız Türkiye ekonomisi o kadar gelişir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iş adamlarına seslendi, "Moralinizi bozmayın, işinize bakın" mesajı verdi. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına katılan Gül, Türk ekonomisinin lokomotifinin artık özel sektör olduğunu belirterek, "Özel sektör istihdam sağlamaktadır. Özel sektör vergi ödemektedir. Özel sektör ihracat yapmaktadır. Özellikle belli bir hacmin, ölçeğin üzerindeki bütün firmalarımız kamu firması gibi sahiplenilir ve hepinizin başarılı olmasına hepimiz çok özen gösteririz" diye konuştu. Türkiye'nin sert ve gergin bir seçim döneminden geçtiğini, ama Türkiye'nin siyasi geleneğinin 1950'lerden bu yana ne kadar sert olduğunun görüldüğünü ifade eden Abdullah Gül, "Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri, diğer seçimler var diye telaşa kapılmamak lazım. Her şeyin kuralları belli. Onun için herkesin işine gücüne bakması gerekir. İş aleminin özellikle başarısı hükümetin de başarısıdır, Türkiye'nin de başarısıdır, devletin de başarısıdır. Nihayette çıkıp da şu kadar istihdam sağlandı diyorsak, bu kamuda çalışanlarla sağlanmaz ki. Özel sektör ne kadar gelişirse, ne kadar işlerinizi büyütürseniz, ne kadar sizler başarılı olursanız Türkiye'nin ekonomisi de o kadar çok gelişir. Onun için sizler moralinizi hiç bozmayın. Herkes işine gücüne koyulsun. Türkiye'nin Avrupa Birliği konularına TÜSİAD'ın ne kadar sahip çıktığını yakından bilen bir kişiyim. Hepinizi gerçekten tebrik ederim. Çünkü sadece kendi camianızın meseleleriyle değil, bütün Türkiye'nin meseleleriyle yakından ilgileniyor, güzel önerilerde bulunuyorsunuz" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da toplantı çıkışında, Gül'ün "Herkes işine baksın" dediğinin hatırlatılması üzerine, "Elbette herkes işine bakacak ama hukukun üstünlüğünün ihlal edildiği bir toplumda, iş dünyası endişe taşıyorsa, bu endişeleri de dile getirecek. Dış politikada Türkiye'yi yalnızlığa iten sürecin ortadan kalkması, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişeler: Eğer bir paralel devlet varsa, onunla hukuk içinde kalınarak mücadele edilmesi gerektiği de özenle vurgulandı" diye konuştu.


TÜSİAD ANKARA'DA

TÜSİAD YİK Toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, YİK Başkanı Erkut Yücaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Koç ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın katılımıyla Ankara Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.


TÜSİAD BAŞKANI YILMAZ:
Büyüme endişesi taşıyoruz
TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, yerel seçimlerin sert siyasi tartışmalar, keskin kutuplaşmalar, vahim yolsuzluk ve devlet içi örgütlenme iddiaları sebebiyle yıpratıcı geçtiğine vurgu yaparak, "Önümüzdeki dönemi de böyle geçirirsek, demokrasimizi geliştirme konusunu tartışmaya toplumca mecalimiz kalmayacak korkusundayım" dedi. Zaman zaman TÜSİAD'ın siyaset üzerine çok konuştuğu için eleştirildiğini ifade eden Yılmaz, "Ekonomi ve siyaset, aynı gerçekliğin iki farklı yüzü. Biz siyaset yapmak için siyaset yapmıyoruz, demokrasiyi konuşuyoruz. Demokrasiyi konuşmak da piyasa ekonomisini konuşmak anlamına gelir" dedi. Son yıllarda demokratikleşme iradesinde eksiklik gözlemlediklerini anlatan Yılmaz, "Yavaş demokratikleşmenin ekonomik büyümesi de yavaş oluyor. İmalat sanayinin milli gelir içindeki payı yüzde 25'ten yüzde 15'e düştü. Bu, sürdürülebilir büyüme için endişeye sebep oluyor. Büyük fırsatları kaçırma endişesi taşıyoruz" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...