Tok açın halinden anlamıyor

Tok açın halinden anlamıyor

Ekonomi Haberleri

Zenginler fakirlerin sıkıntılarını bilmezken, gelişen teknoloji sayesinde fakirler zenginlerin nasıl yaşadığını görüyor...

Zenginlerin yoksulların çektikleri sıkıntıları görmemelerine rağmen dünyanın her yerindeki yoksulların zenginlerin nasıl yaşadıklarının farkında olduklarını belirten Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, "Geçtiğimiz yıl Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales ile birlikte deniz seviyesinden 14 bin fit yükseklikteki bir Bolivya köyüne seyahat ettiğimde, köylüler cep telefonları ile bizim fotoğrafımızı çekiyorlardı. Hindistan'ın en fazla yoksulun yaşadığı eyaleti olan Uttar Pradesh'te, Hintlilerin akıllı telefonlarında Kore dizilerini seyrettiklerini gördüm" dedi. Kadınların istihdam düzeyinin erkeklerin düzeyine yükselmesi halinde ortalama gelirin Güney Asya'da yüzde 19, Latin Amerika'da yüzde 14 daha yüksek olacağını söyleyen Kim, "Dünyanın kalkınma ihtiyaçları elbette Dünya Bankası Grubu'nun bunları karşılayabilme olanaklarının çok üzerinde. Ancak fazlasını, çok daha fazlasını yapabiliriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...