Milyar dolarlık bağış bile beğenilmedi!

Milyar dolarlık bağış bile beğenilmedi!

Ekonomi Haberleri

Hayır işlerine geçen yıl 1 milyar dolar bağışlayan Facebook kurucusu Zuckerberg'e, bağışları sadece vergiden düşmek için yaptığı eleştirisi geldi.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'in geçen sene hayır işleri için yaptığı 1 milyar dolarlık bağış beğenilmedi. Salesforce.com CEO'su ve hayırsever Marc Benioff, Zuckerberg'in bağışları vergiden düşmek amacıyla yaptığını savundu.

San Francisco Magazine'e röportaj veren Benioff, Zuckerberg'in para bağışladığı "Silicon Valley Community Foundation" adlı kuruluşun aldığı parayı dağıtmak gibi bir zorunluluğu olmadığı eleştirisinde bulundu. "Bu para nereye gitti? Hangi hayır işinde kullanılıyor?" diye soran Benioff, "Eminim (Zuckerberg) iyi niyetlidir ama bu paranın dağıtıldığını görmemiz gerekiyor" dedi.

GATES VE BUFFETT'I DA ELEŞTİRMİŞTİ

Benioff, öldükleri zaman servetlerinin büyük çoğunluğunu hayır kurumlarına bağışlayacaklarını açıklayan Bill Gates ve Warren Buffett'ı da eleştirmişti. Benioff, milyarderlerin hayatları boyunca para biriktirip ölmeden hemen önce bunu bağışlamak yerine, para kazandıkça bağış yapmaları gerektiğini söylüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...