Prangadan kurtulup ihalede­­­­ yarıştılar

Prangadan kurtulup ihalede­­­­ yarıştılar

Ekonomi Haberleri

Yeniköy ve Kemerköy santralleri ihalesini 2.6 milyar dolarla IC İçtaş kazandı

Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için açılan ihalede nihai pazarlık dün yapıldı. 25 Aralık operasyonu sonrasında mallarına tedbir konulan, itibarları sarsılan iş adamları, tedbir kalktıktan sonra yine ülkenin kalkınmasında kilometre taşlarından biri olan termik santrallerin özelleştirilmesi ihalesinde kıyasıya yarıştı. Santrallerin özelleştirilmesi için Park Holding A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu,Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. ve Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş. teklif verdi. Elemesiz turda ihaledeki en yüksek teklif 1 milyar 35 milyon dolar oldu.
Elemeli ilk turda teklif 1 milyar 910 milyon dolara oldu ve Park Holding elendi. Elemeli ikinci turda teklif 2 milyar 152 milyon dolara yükselirken Konya Şeker elendi. Son elemeli turda Elsan elenirken, açık artırma 2 milyar 355 milyon dolardan başladı. Açık artırmadan ilk çekilen Limak oldu. Son ikiye kalan Çelikler-Kalyon ve IC İçtaş arasındaki çekişmenin ardından Çelikler-Kalyon çekildi ve ihaleyi 2 milyar 671 milyon dolarlık tekliflle IC İçtaş kazandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...