Türkiye'yi dünyaya tanıtacak dev proje

/ Kaynak: AA
Türkiye'yi dünyaya tanıtacak dev proje

Ekonomi Haberleri  / AA

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Japon devlet televizyonu NHK'nın çektiği belgesele konu oldu.

Japon devlet televizyonu NHK, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Güç Santrali'yle (NGS) ilgili belgesel çekti. Akkuyu NGS'den yapılan açıklamaya göre, "NHK Special" adlı programda, ekonomisi gelişmekte olan ülkelerin enerji kaynaklarına ilişkin belgesel hazırlayan NHK televizyonu, Akkuyu NGS'yi konu alan ve mayıs-haziran aylarında yayınlanacak belgeselin çekimlerine Sipahili köyünde başladı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Çekimler sırasında Akkuyu NGS A.Ş. Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Müdürü Eyüp Lütfi Sarıcı, köylülere nükleer santral projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Yapılması planlanan nükleer santrale ilişkin yöre halkının düşüncelerinin de konu alındığı belgesel çekimlerinde çevredeki vatandaşların günlük yaşantısı da görüntülendi.

Belgeselle ilgili bilgi veren NHK Türkiye Temsilcisi Aki Yasuo Kankılıç da ekonomisi gelişen ülkelerin enerjilerini nasıl karşıladığını ve karşılayabilmek için nasıl hazırlık yaptığını anlatmak için bu belgeseli hazırladıklarını belirtti.

Türkiye'nin, nükleer enerji ile enerjisi açığını kapatmaya hazırlandığını ifade eden Kankılıç, şunları kaydetti:

"Başta Japonlar olmak üzere dünya ülkeleri Türkiye ile yakından ilgileniyor. Biz de belgeselimize bunu konu etmek istedik. Daha önce Brezilya başta olmak üzere gelişmekte olan dünya ülkelerinin enerji kaynaklarını belgeselimize konu ettik. Fakat, Japonlar da Türkiye'de bir nükleer santral yapmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda bu belgesel çekimi oldukça önemli. Bu belgeselle birlikte Japonlar sadece Türkiye'nin enerjisini nasıl karşıladığını öğrenmeyecek, Türk halkının nükleer santrallere nasıl baktığını da öğrenmiş olacak."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...