Bakan Yıldız: 'Elektrik kesintisi olmayacak'

Bakan Yıldız: 'Elektrik kesintisi olmayacak'

Ekonomi Haberleri

'Elektrik üretim rakamlarımız, kuraklık olması halinde etkilenir ancak farklı enerji kaynaklarımız da var. Su kaynaklarını artırmamız lazım.'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, HES'lerden elektrik üretimini artırmak istediklerini söyledi. Meclis'te gazetecilerin, "kuraklığın elektrik üretimine etkilerinin nasıl olacağı" yönündeki sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Elektrik üretim rakamlarımız, kuraklık olması halinde etkilenir. Rakamlar, mayıs ayında netleşecek. HES'lerden elektrik üretim payını artırmak istiyoruz. Elektrik kesintisi söz konusu değil. Olmayacak. Farklı enerji kaynaklarımız da var. Su kaynaklarını artırmamız lazım. HES'leri artırmamız lazım." İthal edilen elektrik hakkında Bakan Yıldız, "Zaman zaman ihraç ediyoruz, zaman zaman ithal ediyoruz. İki taraflı. İşimize gelirse alırız, gelmezse almayız. İthal edersek de fiyat artışı olarak yansımaz" diye konuştu. Yıldız, Rus Gazprom şirketinden "doğalgaz fiyatlarındaki indirim" talebiyle ilgili olarak da "Görüşmeler devam ediyor" açıklamasında bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...